5:13 pm - Monday April 19, 8410

Restricții și modificări de circulație generate de spectacolul de Revelion

În vederea bunei desfășurări a spectacolului organizat de Primăria Municipiului Iași în noaptea de Revelion în fața Palatului Culturii, conducerea municipalității a dispus o serie de măsuri privind instituirea de restricții / închiderea circulației auto, funcție de necesități, în zona Palatului Culturii. Astfel, sâmbătă, 30 decembrie, va fi demontat stâlpul de susținere a semaforului de la intersecția str. Palat cu str. A. Panu.

De sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 7.00, până luni, 1 ianuarie, la ora 24.00, circulația auto va fi închisă în dreptul Pieței Palatului Culturii, între liniile de tramvai și str. A. Panu, în vederea montării și demontării scenei și desfășurării concertului.

Începând de duminică, 31 decembrie, de la ora 7.00, până luni, 1 ianuarie, la ora 2.00, accesul în parcarea din fața Palatului Culturii va fi închis pentru amplasarea bateriilor pirotehnice și executarea focurilor de artificii în noaptea dintre ani.

De asemenea, de duminică, 31 decembrie, de la ora 16.00, până luni, 1 ianuarie, la ora 2.00, circulația auto va fi închisă, funcție de necesități, în zona de desfășurare a concertului, pe str. A. Panu și str. Palat. În zonă vor fi montate garduri metalice pentru siguranța și protecția participanților, iar Poliția Locală și Jandarmeria vor asigura paza permanentă a perimetrului.

De duminică, 31 decembrie, de la ora 18.30, până luni, 1 ianuarie, circulația tramvaielor va fi închisă pe str. Palat si str. A. Panu

Poliţia Municipiului Iaşi – Biroul Rutier şi Poliţia Locală vor lua deciziile punctuale privind închiderea / restricționarea circulaţiei rutiere în zona concertului, măsurile urmând să fie luate treptat, funcţie de necesităţi.

***

În altă ordine de idei, de duminică, 31 decembrie, până marți, 2 ianuarie, Compania de Transport Public Iași va asigura serviciul de transport public cu un program adaptat solicitărilor din această perioadă. Astfel, duminică, 31 decembrie, vor intra pe trasee 49 de tramvaie, 75 de autobuze şi trei microbuze, care vor fi retrase începând cu ora 21:30.

Duminică, 31 decembrie, de la ora 18.30, circulaţia vehiculelor prin Piața Palatului Culturii va fi restricționată. Ca atare, în reţeaua de transport public vor apărea următoarele modificări:

– tramvaiele 1 şi 13 vor circula prin Tudor Vladimirescu;

– traseul 8 de tramvai va fi suspendat;

– pe traseul 9 tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze;

– autobuzele traseelor 9, 28 şi 41 vor circula pe str. Sf. Lazăr.

Luni, 1 ianuarie, circulația mijloacelor de transport în comun va fi reluată începând cu cu ora 12.30. 37 de tramvaie, 61 de autobuze şi două microbuze vor circula pe trasee în prima zi din an.

De marți, 2 ianuarie, numărul vehiculelor de transport în comun pe trasee va crește. Astfel, vor circula 49 de tramvaie, 75 de autobuze şi două microbuze, cu un program similar celui de sfârșit de săptămână.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;