Primii paşi pentru începerea lucrărilor la viitorul Centru de Transfer Tehnologic pentru Agricultură şi Zootehnie

Consiliul Județean (CJ) Iași a primit trei oferte pentru realizarea documentației tehnico-economice în vederea accesării fondurilor nerambursabile destinate construirii Centrului Regional de Transfer Tehnologic în Agricultură și Zootehnie.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, firma care va fi declarată câștigătoare în urma evaluării ofertelor va elabora studiul de fezabilitate și va întreprinde demersurile pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor necesare pentru realizarea investiției. Durata de execuție este de 55 de zile de la data semnării contractului, iar valoarea estimată este de 120.000 de lei.
Centrul Regional de Transfer Tehnologic în Agricultură și Zootehnie va funcţiona în  cadrului Parcului agroindustrial TransAgropolis de la Leţcani, urmând să sprijine activitatea firmelor din domeniul agricol și zootehnic. Aici vor fi realizate linii de sortare, procesare și ambalare a legumelor și fructelor, platforme pentru demonstrații și transfer tehnologic, dar și platforme expoziționale. Proiectul presupune extinderea actualului parc agroindustrial cu spații pentru expoziții pentru agricultură și zootehnie, dar și realizarea unei platforme destinate demonstrațiilor și încercărilor de transfer tehnologic. Aici vor fi organizate loturi demonstrative şi experimentale, demonstraţii şi testări cu utilaje de ierbicidare şi cosire – recoltare. Pentru elevii de la liceele de specialitate din judeţ vor fi organizate cursuri de mecanizare şi va exista un poligon pentru utilizarea utilajelor şi echipamentelor agricole.Totodată, centrul va avea prevăzută și o linie de sortare, procesare și ambalare a legumelor si fructelor. Realizarea investiției a fost evaluată la suma de trei milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;