Primarul s-a întâlnit cu tinerii reprezentanți ai Iașului la Eurovision

Primarul Mihai Chirica i-a primit astăzi, la Palatul Roznovanu, pe elevii ieșeni Alexia Urtoi şi Matei Iancu, cei mai tineri concurenţi din istoria concursului Eurovision. Alexia & Matei (după numele lor „de scenă”) se numără printre primii finalişti în cursa pentru reprezentarea României la Eurovision Song Contest 2018, care va avea loc la Lisabona. Artiştii au fost desemnaţi de juriul selecţiei naţionale în urma primei semifinale a concursului, care a avut loc duminică seară la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia“ din Focşani. În semifinala de la Focșani Alexia & Matei au obţinut cel mai mare punctaj din concurs, anume 53 de puncte, pentru melodia „Walking On Water“. „Am dorit să îi felicit personal pe Alexia și Matei pentru rezultatul excepțional obținut în semifinala Eurovision și, desigur, să le urez succes pentru etapele următoare ale concursului în care sper să ajungă până în finala de la Lisabona. Primăria Municipiului Iași a sprijinit și va continua să sprijine educația și cultura, ca principale atuuri ale orașului nostru, a susținut și va susține valorile ieșene, în general. Iată de ce și noi, municipalitatea ieșeană, vom încerca să îi sprijinim pe Alexia și Matei pentru a ajunge cât mai departe în competiția Eurovision și pentru a face cinste Iașului în toată țara și, sperăm, chiar peste hotare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Seria show-urilor selecţiei naţionale – care se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!“ – va continua cu alte patru semifinale programate la Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie). Selecţia naţională pentru Eurovision Song Contest 2018 este prezentată de actriţa Diana Dumitrescu şi de cântăreţul Cezar Ouatu. Pe parcursul celor cinci semifinale, juriul decide cele 15 piese care vor intra în finala Eurovision România. În finala selecţiei naţionale, care va avea loc pe 25 februarie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre piesele rămase în concurs.

Sub sloganul „All aboard“, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie. Eurovision 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai, iar finala pe 12 mai.

Alexia Urtoi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional, iar Matei Iancu este elev în clasa a X-a la Colegiul „Negruzzi“.

Muzica piesei „Walking On Water“ este scrisă de Mihai Alexandru, iar versurile de Alina Todașcă. Videoclipul piesei „Walking On Water“ poate fi văzut aici: https://youtu.be/2z8NnQJv9D0

iar o înregistrare live aici:

https://youtu.be/FJ8U81Np2CQ.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;