9:57 am - Wednesday January 23, 2019

Evenimente culturale organizate cu și pentru copii

Pe parcursul a două zile, vom fi prezenţi în lumea copilăriei cu  ateliere de lectură şi scriere creativă, prezentări de carte pentru copii, expoziţii  şi momente artistice la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Iaşi (16 februarie) şi la  Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi (17 februarie), având ca invitată pe autoarea de literatură pentru copii Vera Crăciun, din Galaţi.

Astfel, sâmbătă, 17 februarie  2018, ora 11, la Muzeul  Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iaşi, va avea loc evenimentul cultural  „Copiii în lumea artelor”, ediţia a IV-a,  proiect care a debutat în data de 5 august 2015 şi care urmăreşte să promoveze tinere talente din şcolile ieşene.

Din program:

  • „Povestea umbreluţei”, autor Vera Crăciun, în interpretarea copiilor de la Teatrul „LUX ART” Iaşi, coordonator actriţa Ina Paladi;
  • Lectură din creaţiile proprii: Constanţa Maria Todiraş;
  • Recital de pian cu Ionuț  Knacoschi,  Daria  Arhire, Luca  Udrea de la clasa de pian,  Dana Relea;
  • Expoziţia „Vis de iarnă”- expun copiii de la cursul „Activităţi creative”, Mihaela Albianu;
  • Intervenţiile invitaţilor: Vera Crăciun, Mihai Batog Bujeniţă şi Emilian Marcu.

Evenimentul va fi moderat de Mihaela Tudose şi Rodica Rodean.

Organizatori: Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi şi Complexul Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”.

Parteneri: Asociaţia Literară   „Păstorel”, Asociaţia „Activităţi Creative” Iaşi şi Teatrul „LUX ART” Iaşi.

Vera Crăciun a publicat până în prezent 11 cărţi pentru copii, este membră a Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi, iar recent, în parteneriat cu Biblioteca „V.A.Urechia” Galaţi şi cu Societatea Culturală „Destine” Bucureşti, a înfiinţat Cenaclul „Destine Junior”, unde copiii gălăţenilor vor beneficia de primul atelier de creaţie poetică. A făcut numeroase prezentări de carte în ţară şi în Republica Moldova, a participat la diverse emisiuni radio şi TV şi a primit mai multe premii şi distincţii la concursuri de literatură şi festivaluri.

Filed in: Cultură

Comments are closed.

;