Lucrările din sediul PSD Iași nu respectă legislația în vigoare

La sfârșitul lunii ianuarie, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași a sesizat Primăria Municipiului Iași privind demararea unor lucrări într-o serie de monumente istorice aflate în zona centrală a orașului.

Toate sesizările au fost direcționat către Serviciul Urbanism din cadrul Poliției Locale, iar rezultatele fiecărei anchete, funcție de situația de pe teren, s-au comunicat instituțiilor abilitate în aplicarea legislației în vigoare. În cazul monumentelor istorice, legea stabilește foarte clar că orice intervenție neautorizată nu poate fi tratată ca o simplă contravenție, de aceea raportul a fost înaintat către celelalte instituții competente.

De subliniat este faptul că Primăria Municipiului Iași nu aplică legea discreționar, funcție de interese subiective, ci se asigură de respectarea reglementărilor în vigoare de către toți cetățenii și toate instituțiile din Iași. Municipalitatea a verificat dacă reprezentanții conducerii PSD Iași, respectiv domnii Maricel Popa (în calitate de președinte al PSD Iași) și Victorel Lupu (în calitate de președinte executiv al PSD Iași), au obținut aprobarea, pentru respectivele lucrări din interiorul clădirii-monument care adăpostește sediul partidului, de la Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Iași, dar din informațiile culese inclusiv de către Serviciul de Investigații Criminale a rezultat că nu a existat (și nu există nici în acest moment) o astfel de aprobare sau măcar o solicitare cu privire la lucrările efectuate.

„Vreau ca ieșenii să înțeleagă un lucru foarte clar: legea este aceeași pentru toți, de la cetățeanul obișnuit până la cei care dețin la un moment dat puterea decizie în orașul și în județul nostru. De fapt, tocmai aleșii ieșenilor trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să fie primii care respectă legea în această țară. Dacă instituțiile abilitate nu reacționează imediat la astfel de abuzuri, atunci mâine vom asista la o explozie de infracționalitate ce va fi tot mai greu de stăvilit. Felicit instituțiile care și-au făcut datoria în acest caz”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;