GIS – o prioritate europeană

În perioada 26 februarie – 3 martie 2018 un grup de 28 elevi și profesori de la Liceul Teoretic « Dimitrie Cantemir » Iași va participa la  activitatea de învățare planificata în cadrul proiectului Erasmus + KA 2 –  Developing a learning line on GIScience in education / GI- Learner, la Madrid.

«Developing a learning line on GIScience in education»  este un proiect îndrăzneț demarat în anul 2015, cu dată de finalizare –  august 2018  și urmărește elaborarea unei metodologii  inovatoare privind implementarea gândirii spațiale și a GIS în școli. Parteneriatul Strategic implică 7 instituții europene: 4 școli (Belgia – coordonator, Marea Britanie,  România și Austria),  2 universități ( Universitatea Complutense – Madrid și Universitatea Ghent, Belgia) și o asociație –EUROGEO.

Având ca punct de plecare convingerea că aproape toate aspectele vieții, societății si economiei mai ales – sunt bazate pe gândire spațială, geoinformație și geotehnologii, dorim să facilităm accesul copiilor și tinerilor la explorarea acestor domenii, pentru a le oferi oportunitatea de a urma cariere în aceste domenii. Actualmente toată lumea deține telefoane, tablete, laptopuri – care au instalate aplicatii GI, utilizează hărți on line și astfel comunică geospațial. Totuși, pentru crearea acestor instrumente este mare nevoie de specialiști. Asociațiile geografilor confirmă că domeniul geoinformaticii este în permanentă evoluție și cerințele de specialiști de pe piața muncii sunt în creștere.

Pe durata celor 3 ani de proiect profesorii implicați vor elabora materiale educaționale pe care le vom testa în școlile partenere, feedback-ul elevilor fiind un reper extrem de important în îndeplinirea obiectivelor urmărite.

Scopul întâlnirii de la Madrid este de a reuni elevii din toate țările partenere pentru a testa materialele propuse și mai ales pentru a-i face să  înțeleagă mai bine ce înseamnă GIS și ce importanță are în viața noastră. Programul va include activițăți GI, redactarea unor materiale specifice, concursuri de  orientare turistică, realizarea unor trasee cu ajutorul aplicațiilor GI și multe alte activități interesante.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;