5:13 pm - Friday April 19, 1715

Proiect internațional la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări

Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări organizează în perioada 26 februarie – 02 martie 2018 a doua întâlnire de tip blended learning în cadrul proiectului Erasmus+ parteneriate VET Robotics Automation Careers in Engineering for the 21 Century RACE21 (2016-2019).

Timp de de 3 ani, în cadrul acestui proiect se organizează activități locale și transnaționale dedicate elevilor și profesorilor din învățământul tehnic, activități ce vor implica peste 270 de elevi și 12 profesori din fiecare țară participantă. Parteneriarul este compus din licee tehnice din șapte țări europene (UK, Italia, Spania, Portugalia, Finlanda, Republica Cehă, România) care și-au propus să exploreze împreună tehnici pedagogice moderne în domeniul roboticii și automatizării. Elevii și profesorii sunt implicați în cluburi robotice și vor investiga peste 60 de studii de caz ale companiilor din comunitate pentru a înțelege cum funcționează companiile industriale și ce soluții robotice folosesc. Dintre aceste studii, vor fi alese 12 exemple de bună practică pentru care elevii și profesorii implicați vor genera și pilota soluții robotice propuse chiar de ei.

În cadrul întâlnirii transnaționale din Iași, cei 27 de participanți internaționali (elevi și profesori) vor avea incluse în agendă activități diverse ce cuprind:

  • workshopuri comune pe teme tehnice
  • vizite la companii semnificative din Iași (Delphi, TotalGaz)
  • vizite la universități (Al. I. Cuza și Universitatea Tehnică Gh. Asachi, Facultatea de mecanică, departamentul de robotică)
  • participarea la concursul județean de creativitate tehnică Mecatron (care va avea loc pe 1 martie, în cadrul liceului)
  • dezbateri active pe tema soluțiilor robotice selectate în cadrul proiectului.

Pentru elevii și profesorii din cadrul Liceului Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, acest proiect este o resursă pentru dezvoltarea competențelor tehnice și o oportunitate de a colabora cu oameni interesați de acest domeniu, de a schimba metode de bună practică și metodologii precum și de a adapta, pe cât de mult posibil, nivelul de pregătire în domeniul tehnic pentru alinierea la standarde europene.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;