Elevii – creatori de aplicații educaționale

Elevii de la Liceul Tehnologic Agricol “Mihail Kogălniceanu” Miroslava creează aplicații educaționale, prin intermediul unui proiect Erasmus+. Astfel, în perioada 18-24 februarie 2018, a avut loc în Polonia (Radomsko) prima mobilitate, în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+, cu titlul “Mobile applications to ease learning for students”. Instituția noastră a fost reprezentată de un grup format din 6 persoane: 4 elevi (Apostol Ana-Maria, Andriucă Andra Maria, Bahrim Andrei, Cazacu Vlad-Ionuț) și 2 profesori (prof Avarvarei Ovidiu – coordonator de proiect și prof. Dumitrescu Ana-Maria, membru în echipa de implementare).

Proiectul  este coordonat de școala noastră și are ca parteneri institutii din Polonia, Turcia și Grecia. Scopul proiectului este dezvoltarea de aplicații utile învățării pentru telefoanele care utilizează sistemul de operare Android. Elevii au participat la mai multe work-shop-uri în cadrul cărora s-au familiarizat cu programul App Inventor 2 și au reușit dezvoltarea unor aplicații pe care le-au rulat, în final, pe telefonul personal.

Următoarea activitate în cadrul proiectului va fi găzduită de liceul nostru în perioada 13-19 mai 2018, activitate la care vor participa reprezentanti din partea tuturor țărilor partenere.

“Considerăm că interacțiunea elevilor cu spațiul internațional favorizează învățarea și dezvoltă personalitatea acestora, conturând caractere complexe, centrate nu doar pe acumulare de informații, ci și pe dezvoltarea de abilități practice, cu efecte pe termen mediu și lung”, au declarat reprezentanții proiectului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;