Workshop internațional GIS la Iași

În perioada 20 – 21 martie 2018 va avea loc la Casa Corpului Didactic ”Spiru Haret” din Iași workshop-ul internațional Spatial Thinking Across The Curriculum”, organizat de Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iași în colaborare cu Asociația Europeană a Geografilor (EUROGEO), ESRI România și CCD Iași..

Această activitate de anvergură constituie totodată evenimentul de multiplicare planificat în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 ”GI- Learner” ce se desfășoară începând cu 1 septembrie 2015 și se va termina la 31 august 2018. În acest proiect Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” se numără printre parteneri, alături de instituții din Belgia, Marea Britanie, Austria și Spania.

Workshop-ul se adresează în primul rând profesorilor de geografie din alte școli și se bucură de participarea domnului Karl Donert, președinte al EUROGEO, precum și a doamnelor Andreea Anghel și Andreea Călugăru, reprezentante ale ESRI România. Precizăm că ESRI este liderul mondial de piață în domeniul GIS(Geographic Information Sistem) și creatorul ArcGIS – cel mai bun software de analiză spațială și cartare existent la ora actuală.

Agenda evenimentului include diseminarea proiectului ”GI-Learner” la nivel național, atât prin intervenția președintelui EUROGEO, cât și prin prezentările elevilor români (din clasele a VII-a și a XI-a) implicați în activitățile proiectului și coordonați de doamna profesoară Diana Prodan.

Inițiativa fundamentală a proiectului ”GI-Learner” o consituie găsirea unor modalități de inovare a curriculum-ului prin includerea de competențe și conținuturi care să dezvolte gândirea spațială a elevilor. În această ordine de idei, reprezentantele ESRI România vor prezenta software-ul ArcGIS pentru școli, iar cadrele didactice vor participa la activități practice precum: realizarea de hărți cu ajutorul ArcGIS online, crearea de materiale didactice destinate utilizării la clasă, introducerea unor linii de învățare în domeniul GIS, dezvoltarea abilităților personale de gândire spațială, exploatarea potențialului educațional al GIS. 

Nu în ultimul rând, o serie de invitați vor prezenta proiectele și materialele proprii, vor fi incluse momente de tip Întrebări și răspunsuri, precum și o sesiune de brainstorming generatoare de noi idei.

Precizăm că toate materialele didactice propuse sau concepute pe parcursul workshop-ului vor fi reunite într-o publicație cu ISBN, etapă ce va fi coordonată de doamna profesoară Diana Prodan de la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” din Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;