5:13 pm - Saturday April 18, 6116

Lectura nu cunoaște granițe …

În perioada 11-17 Martie 2018, a avut loc la Insituto Vaz Serra din Cernache do Bonjardim, Portugalia, a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ READING WITHOUT BORDERS, proiect din care face parte și Școala Gimnazială Deleni, din județul Iași. Această întâlnire a fost o activitate de predare-învățare-formare destinată elevilor din Bulgaria, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Portugalia și România. Au fost organizate ateliere de lucru ce au avut ca temă importanța lecturii în viața de zi cu zi și dezvoltarea abilităților de comunicare prin intermediul acesteia: Reading Marathon și Painting while reading.

De asemenea, au fost prezentate produsele realizate în școală de către elevii țărilor participante, special pentru această întâlnire: un jurnal de lectură al cărții preferate și semne de carte confecționate din diverse materiale: piele, hârtie, etamină.

Au fost vizitate biblioteca din Cernache do Bonjardim, ruinele Coimbra, orașul Obidos (care face parte din rețeaua U.N.E.S.C.O.), sanctuarul din Fatima și o parte din atracțiile turistice ale capitalei Lisabona.

Proiectul Erasmus+ READING WITHOUT BORDERS își propune creșterea motivației pentru lectură în rândul copiilor, îmbunătățirea competențelor de lectură, introducerea cărților drept cea mai solidă sursă de învățare autonomă, promovarea ideii de diversitate culturală la nivelul Europei, încurajarea cooperării transnaționale între școli, educarea elevilor în materie de interculturalitate, promovarea literaturii europene și cunoașterea literaturii din țările partenere.

Proiectul Erasmus+ READING WITHOUT BORDERS este cofinanțat de către Uniunea Europeană și se desfășoară în perioada 1 Septembrie 2017-31 August 2019.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;