Împreună spunem NU discriminării

Colegiului Național Emil Racoviță, Iași organizează sâmbătă, 24 martie 2018, la Palatul Culturii, o activitate inedită în cadrul învățământului preuniversitar, intitulată Biblioteca Vie. Activitatea organizată de Colegiul Național „Emil Racoviță” are la baza tiparul Bibliotecii Vii și s-a conturat în jurul mai multor persoane discriminate din comunitatea noastră. Această ediţie a proiectului își propune să promoveze toleranța, solidaritatea și egalitatea, ca valori morale ce reprezintă stâlpii unei societăți civilizate în rândul tinerilor liceeni din Iași. Ne dorim să atragem atenția asupra diverisității în toate formele ei, stimulând dialogul și formarea de relații interumane.

Biblioteca Vie este un concept popular în întreaga lume, care a câștigat simpatia opinii publice prin nonconformism și inovație. Prima biblioteca vie a fost organizată în anul 2000, în Danemarca, iar de atunci până în prezent, numeroase proiecte au fost inițiate sub această forma, schimbând mentalități și oferind perspectiva asupra felului în care oamenii simpli tind să privească viața. CĂRȚILE sunt FIINȚE UMANE și intră în dialog personal cu cititorul.

Cărţile prezente la acest eveniment sunt două persoane refugiate din Siria, o familie de nevăzători, o persoană de etnie romă, un student din Sri Lanka, o persoană cu dizabilităte motorie, o persoană abandonată de părinţi.

Așteptăm cu nerăbdare să fim martorii unor noi lecții de viață, menite să îi modeleze pe elevi pentru a deveni la rândul lor modele în societate.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;