5:13 pm - Saturday April 18, 5829

Liceul Teoretic “V. Alecsandri” este partener oficial în cadrul campaniei “Say YES to STEM!”

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi este partener în cadrul unui eveniment internațional de amploare : ”Say YES to STEM ! – STEM Discovery Week 2018”, alături de alte 31 instituții de învățământ și de 37 de organizații din 34 de țări. In săptămâna 23 – 27 aprilie 2018 sunt planificate activități care se desfășoară în școală, vizite la universități, dar și webinare găzduite de Scientix.

Dintre manifestările desfășurate în școală, menționăm conferința cu tema ”Lichide ionice – o nouă clasă de materiale cu aplicații în chimie”, susținută de prof. dr. Rolf Hempelmann de la Universitatea Saarland Germania, Doctor Honoris Causa al Universității ”Al. I. Cuza”, dar și dezbaterea ”Apa – un concept de viață”, însoțită de o expoziție de postere. Ambele evenimente vor avea loc luni, 23 aprilie, în sala de festivități a Liceului Teoretic ”V. Alecsandri”. De asemenea, elevii din echipa de proiect Erasmus+ ”Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany” (nr. 2017-1-DE03-KA219-035584_4) vor prezenta colegilor din școală activitățile din cadrul Clubului de robotică, precum și ce au realizat până în prezent.

In calitate de parteneri oficiali, promovăm și 2 webinare : ”Fii inspirat de educatia STEAM!”, susținut de prof. dr. Kristóf Fenyvesi de la Universitatea Jyväskylä din Finlanda, în data de 25 aprilie (https://groups.schooleducationgateway.eu/101/pages/page/383), respectiv ”Cum pot companiile să ajute școlile să promoveze cariere STEM în rândul fetelor” (http://www.stemalliance.eu/webinars/sdw2018-women-in-stem), pe data de 26 aprilie 2018.

Avem speranța că activitățile desfășurate în parteneriat cu mediul academic, cu instituții care au nevoie de absolvenți specializați pe domenii STEM, vor avea impact asupra elevilor, îndemnându-i să spună DA științei și tehnologiei pe termen lung.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;