Exercițiu antreprenorial la Colegiul Agricol și de Industrie alimentară „Vasile Adamachi”

Plecând de la exigenţele pieţei muncii europene şi nevoile de formare profesională ale elevilor săi, Colegiul Agricol și de Industrie alimentară „Vasile Adamachi” Iaşi a propus în cadrul Proiectului Erasmus+, Acţiunea KA2  “School companies“ un exercițiu antreprenorial de înființare a unei firme de exercițiu.

Proiectul a primit finanţare de la Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi s-a desfăşurat în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2018.

Obiectivul principal al proiectului a fost de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale şi a celor lingvistice ale elevilor participanţi în vederea adaptării lor la cerinţele pieţei actuale a muncii, de asigurare a unei orientări şcolare şi profesionale optime, în raport cu cerinţele europene.

În perioada 24-26 aprilie 2018 a avut loc la Viena ultima întâlnire din cadrul proiectului unde au fost discutate rezultatele si produsele proiectului. Cu ocazia acestei mobilități reprezentanții fiecărei școli din țările participante la proiect au prezentat rezultatele finale ale proiectului dar și produsele realizare prin intermediul firmei de exercițiu.

Astfel, în cadrul firmei de exercițiu din România „Două mâini dibace” au fost realizate mărțișoare, măști populare, săpun natural, lumânări, pachete de ceaiuri și borcănele cu miere și cătină ecologică din producția proprie a colegiului. Firma din Germania, „Ostseeküche Schüler GmbH” a realizat o carte de bucate incluzând în aceasta rețete din toate cele patru țări participante. Elevii din Austria, au realizat, prin intermediul firmei „KitchEquipt” produsul Eggcellent, un suport de ou din inox iar elevii din Polonia au confecționat decoarțiuni de sezon.

Considerăm că acest proiect a fost o reușită și ne propunem să dezvoltăm mai multe astfel de proiecte în viitor.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;