Competiție muzicală, concurs de șah și întrecere de cultură generală, în week-end, la Palas

Competiție de cultură generală între liceeni, campionat de șah, concurs de muzică, demonstrații de Capoeira și prezentare a tradițiilor din China. Acestea sunt propunerile pentru petrecerea timpului liber pregătite pentru ieșeni de ansamblul Palas, în acest sfârșit de săptămână.

Ansamblul Palas este mereu deschis la distracție! Acesta este îndemnul noului proiect de divertisment, care se desfășoară sub forma unei competiții de cultură generală între liceeni. Săptămânal, în Atriumul Palas Mall se va filma emisiunea – concurs „Cupa Liceelor – Deschis la Distracție”, produsă de Just Smile Events, prima înregistrare fiind joi, 3 mai 2018, de la ora 18.30. 16 licee din Iași, reprezentate prin echipe de elevi, se vor duela la diferite probe amuzante, dar și de cunoștințe, miza fiind premiul ce constă într-o tabără cu activități recreativeîn valoare de 1.500 de euro, oferită de sponsorii emisiunii. Ieșenii de toate vârstele sunt invitați să-i susțină pe tineri și să se încarce cu energia lor. Prezentatorii sunt actorii Erica Moldovan și Vlad Baba, iar prima emisiune va fi difuzată de postul Antena 1 Moldova, duminică, 20 mai, de la ora 11.00.

Vineri, de la ora 14.00, cei dornici să descopere obiceiurile și tradițiile din cultura asiatică sunt așteptați al Gala China. Pe lângă spectacolul de muzică și dansuri tradiționale, publicul va fi încântat cu activități specifice inedite.

Sâmbătă, de la ora 10.00, Atriumul Palas Mall va găzdui un concurs de șah pentru prichindei. „Șah în Școală 2018” este organizat de Asociația Județeană de Șah Iași și le oferă micilor pasionați de sportul minții prilejul de a se întrece în mutări inteligente. Sistemul de joc va fi pe echipe formate din patru copii și se vor desfășura trei turnee: clasele 1 – 2, clasele 3 – 4 și clasele 5 – 8. Cei mai buni dintre participanți vor fi premiați.

Tot sâmbătă, de la ora 16.00, cei care preferă mişcarea în aer liber sunt invitaţi să se delecteze cu demonstraţii de Capoeira, oferite de membrii Grupului Capoeira Brasil România. Cei interesaţi le vor putea admira mişcările reprezentative pentru sportul care îmbină artele marţiale cu dansul african, în parcul Palas.

Duminică este o zi dedicată muzicii. De la ora 11.00, în Atrium Palas Mall vor răsuna cele mai bune tinere voci din Republica Moldova. Atunci se va desfășura preselecția pentru Musicforkids Palas Iași 2018, dedicată participanților din țara vecină. Câștigătorii fiecărei secțiuni vor reprezenta Republica Moldova în finala festivalului internațional, care se va desfășura în luna august. Prezentatorii evenimentului vor fi Alexia & Matei, care au reprezentat Iașul în marea finală a Eurovision 2018 România.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;