Proiect de anvergura la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară Vasile Adamachi”

În perioada ianuarie- decembrie 2018, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară Vasile Adamachi” din Iaşi derulează proiectul european dedicat Centenarului Primului Război Mondial „Destine europene 1914-1918:Germania, Franţa şi România”.

Partenerii proiectului sunt : Liceul Louis-Thuillier Amiens Franţa, Montessori-Schule Chemintz Germaniaşi CENTRE MONDIAL POUR LA PAIX, Verdun, Franţa.

 Obiectivul proiectului

Obiectivul principal al proiectului este stabilirea unui dialog cultural între elevii ţărilor implicate pentru o mai bună întelegere a evenimentelor istorice şi sensibilizarea tinerei generaţii în vederea evitării unor astfel de atrocităţi mondiale .

Proiectul este susținut de OFAJ (Oficiul Franco-German pentru Tineret) și are ca scop sublinierea şi susţinerea  păcii între Europa.

Descrierea proiectului

Derularea proiectului presupune activităţi de cercetare în arhivele locale, interviuri cu urmaşii celor care au supravieţuit razboiului, colectarea unor mărturii specifice perioadei şi realizarea unor serii expoziţionale  cu rezultatele cercetărilor.

In ziua de 18 mai 2018, alături de invitaţi speciali, profesori şi istorici locali, un grup de 12 elevi coordonaţi de două cadre didactice, prof. Năstase Andreea şi prof. Călin Cristiana, vor susţine un seminar în videoconferinţă în care vor face o primă analiză a rezultatelor căutărilor lor. Atât elevii cât şi profesorii vor avea ocazia să se cunoască şi să reflecteze împreună asupra unei expoziţii comune pe care o vor prezentaîn luna noiembrie 2018,  când vor participa la întâlnirea transnaţională de la Verdun, Franţa şi vor prezenta lucrările finale la Parlamentul European de la Strasbourg.

„Destine europene” se doreşte a fi o pledoarie pentru pace la care tinerii din Franţa, Germania şi România îşi vor da mâna pentru a susţine un viitor liniştit.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;