2:06 pm - Wednesday October 28, 2020

Proiectul „Reading withouth Borders” (Lectura nu are frontiere) – experiența irlandeză

În perioada 6 – 11 mai 2018, 2 profesori și 2 elevi ai Școlii Gimnaziale Deleni au participat la cea de-a treia întâlnire transnațională din cadrul proiectului ERASMUS+ KA2 „Reading withouth borders” (2018-2020), desfășurată în Westport, Co. Mayo, Irlanda..

Activitatea a avut un impact educativ deosebit, reunind 43 de participanți din 7 țări europene: Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, România, Irlanda și Letonia.

Obiectivul specific al acestei mobilități s-a subordonat obiectivului general al proiectului, acela de a cultiva și a stimula lectura activă, de plăcere, în rândul elevilor.

Participanții, elevi și cadre didactice, s-au bucurat de ospitalitatea și profesionalismul gazdelor de la Școala Carrowholly N.S, instituție care școlarizează 97 de copii între 1- 16 ani. Aceștia au asistat la activități bazate pe încurajare și cooperare, activități artistice și practice menite să elimine diferențele de naționalitate. Școala își propune, de asemena, să-i inspire și să-i susțină pe copiii creativi prin muzică și dans traditional, dar încurajează și fotbalul irlandez, reușind astfel să își creeze un nume, dar să atragă și fonduri suplimentare.

Programul foarte variat a cuprins, alături de work-shop-uri deosebit de active, și experiențe de cunoaștere a culturii și civilizației irlandeze.

Au fost vizitate zonele cu cea mai mare importanță istorică precum: Westport HouseMurrisk Village, Famine Memorial și Doolough Valley, dar și Ballintubber Abbey sau Museum of Country Life, ce au dezvăluit elevilor elemente ale culturii irlandeze. 
Următoarea mobilitate va avea loc în luna octombrie 2018, când 4 cadre didactice și 3 elevi vor participa la activitățile ce vor avea loc la Școala Mazza Colamarino, din Italia.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;