5:13 pm - Saturday April 20, 0735

Elevii ieșeni în competiția proiectelor de antreprenoriat

Vineri, 18 mai 2018, la Palas Mall Iași, sala Mozart, începând cu ora 15.00, se va desfășura cea de-a VII-a ediție a Concursului școlar județean SALONUL PROIECTELOR DE ANTREPRENORIAT, la care sunt așteptați 90 de participanți din județ.

Concursul de idei de afaceri pentru elevii din județul Iași a fost lansat în 2011 și are la bază un parteneriat real între Inspectoratul Școlar Județean Iași și Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” Iași. SALONUL PROIECTELOR DE ANTREPRENORIAT își propune valorificarea cunoștințelor teoretice obținute la școală, în cadrul orelor de curs, prin transpunerea lor într-un proiect de afaceri. Este un concurs care oferă elevilor multiple oportunități: exprimarea unor idei proprii,  exersarea cunoştinţelor specifice antreprenoriatului, schimburi de experienţă, exersarea abilităţilor de a gândi în termeni economici, de a promova produse/servicii, de găsire a nişelor de piaţă, de negociere, de mobilizare şi utilizare a resurselor, dezvoltarea responsabilităţii sociale și, evident, dezvoltarea spiritului de competiție.

La fiecare ediție, elevii au avut ocazia să ia contact cu întreprinzători, cu specialiști din domeniul marketingului, informațiile oferite de aceștia având menirea de a-i încuraja să se orienteze spre mediul de business, pentru că doar acesta poate contribui la relansarea, creșterea și evoluția social- economică. Concursul implică și alți parteneri organizatori- firme din mediul privat, care asigură suport, consultanță, jurizare și premii.  În acest an, Palas Mall Iași  găzduiește evenimentul, susținând tinerii în exersarea abilităților antreprenoriale și în proiectarea afacerilor.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;