Proiect transfrontalier la Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Leonida’’

În această săptămână la Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Leonida’’ Iași s-a desfăşurat activitatea ,,Catargul cultural-creştin’’ din cadrul proiectului transfrontalier ,,Din suflet de român’’ iniţiat de Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Leonida’’ Iaşi în colaborare cu Cenaclul literar-creştin ,,Cuvântul’’ şi Mănăstirea ,,Sf. Ap. Andrei’’ din Durleşti – Chişinău, având ca parteneri și Radio Trinitas, Colegiul Tehnic ,,Gh. Asachi’’ din Iaşi, Şcoala nr. 1 Domniţa şi Şcoala  Gimnazială Mironeasa.

Activitatea a debutat cu lansarea de carte a psihologului şi profesorului universitar Tatiana Scripa, născută la Cernăuți, lector universitar la  Universitatea de Stat din Tiraspol, cu sediul în Chișinău, continuând cu dezbateri pe tema unirii şi a anului Centenar, iar în final cu premierea elevilor participanți la Concursul de poezie şi proză literară ,,Hristos a înviat!’’ lansat de Cenaclul literar-creştin ,,Cuvântul’’ de la Durleşti-Chișinău.

Părintele Andrei Caramalău, stareţul Mănăstirii ,,Sf. Apostol Andrei’’ din Durleşti – Chișinău a apreciat interesul elevilor participanți la aceste activități şi i-a invitat la Chişinău într-un schimb de experienţă cu elevii de acolo.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;