Concursul Naţional ”Ştiu şi aplic”. Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii!

În perioada 18 – 20 mai 2018 are loc la Iași a VI-a ediție a Concursului Național „Știu şi aplic” – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii!, concurs ce se află în Calendarul Activităților Educative  Naționale  al Ministerului Educației Naționale. Concursul   este organizat de către Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi ” Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași.

Scopul acestui concurs constă în conştientizarea elevilor asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, dezvoltarea unei conduite corecte încă din școală și continuarea acestui tip de conduită ulterior, la locul de muncă.

La acest concurs sunt aşteptaţi să participe peste 200 de elevi însoțiți de 50 de profesori din 31 de judeţe ale ţării. Concurenții îşi vor testa cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice în domeniul securităţii și sănătăţii în muncă.

Deschiderea oficială a concursului are loc sâmbătă, 19 mai, la ora 9.00, în  sala de festivităţi a Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi”.

Concursul constă în două probe, una teoretică, susținută cu ajutorul calculatorului și una practică, urmând a se desfăşura pe cinci secţiuni: liceu tehnologic ciclu inferior, liceu tehnologic ciclu superior, liceu teoretic ciclu inferior, liceu teoretic ciclu superior şi şcoală profesională.

Festivitatea de premiere are loc duminică, 20 mai, la ora 9.00, în Aula Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași.

Considerăm că acest concurs susține descoperirea, însușirea, aplicarea și respectarea regulilor SSM de către elevi atât în atelierele și cabinetele școlare, cât și la viitoarele locuri de muncă.

Numărul mare de participanți reflectă interesul pentru acest gen de competiție, rolul școlii fiind, din această perspectivă, acela de a asigura transferul elevilor spre locul de muncă în condiții de siguranță, indiferent de domeniul de activitate.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;