5:13 pm - Thursday April 19, 8334

Ziua în care toți copiii trebuie să zâmbească

Joi, 31 mai 2018, la secţia de oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași va poposi luminoasa zână a copilăriei ca să își lase darurile pentru Ziua de 1 Iunie, o zi în care ochii fiecărui copil vor oglindi bucuria și speranța, în care obrajii îmbujorați de emoție vor avea gropițe de la zâmbete iar sufletele micuților vor avea puterea de a crede în poveștile cu eroi care înving răul întotdeauna.

    Pentru ca toate acestea să fie posibile, un grup de bibliotecari au vibrat sufletește și, retrăind copilăria, și-au deschis inimile, învățând, ca și în alte dăți, minunata lecție a voluntariatului.

    Proiectul inițiat și coordonat de bibliotecar Elena Crăcană – Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” reunește bibliotecari, profesori şi elevi de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu” Tomeşti, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iaşi, Liceul de Informatică  „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Şcoala Gimnazială „Vasile Conta”, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu”.

    Cu dorința de a înlocui durerea cu jocul și tristețea cu zâmbetul fericit, campania darurilor de Ziua Internațională a Copilului se va desfășura în acordurile cântecelor dăruite de elevii Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” sub îndrumarea d-nei prof. Daniela Mihaela Ciocoiu.

    S-au mobilizat și au contribuit cu generozitate următorii parteneri: S.C. MDV BUILD SRL, S.C. EXPERT CONTENT NETWORK SRL, RESTAURANTUL AMERICAN, S.C. CONCRET HDI SRL, COMAT S.A., S.C. HOLYLAND AM 88 SRL, S.C. TRACOLEMN SRL-Fărcașa, S.C. DUNI DODO SRL.

    Cu daruri, cântece, baloane și multă căldură sufletească micii pacienți din saloanele spitalului se vor transforma, ca în orice basm, în neînfricați Feți-Frumoși și Ilene Cosânzene.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;