Angajații Antibiotice susțin 70 de elevi aflați în risc de abandon școlar

Pentru al doilea an consecutiv, în cadrul proiectului Susţinem educaţia în comunitate” angajații companiei Antibiotice au ales să susțină programul „Acasă, în comunitate – after school la Școala Valea Lupului”.

În programul After School sunt incluși copii care, deși orfani, aflați în grija bunicilor sau având părinți bolnavi, sunt talentați, inteligenți și silitori. Ei beneficiază de programe de dezvoltare personală alături de un psiholog și de sprijinul profesorilor voluntari.

În data de 30 mai 2018, angajații au participat, în sala de festivități a companiei Antibiotice, la spectacolul de teatru caritabil „Poem în lut”, pus în scenă de trupa de teatru Cantalup a Școlii Valea Lupului.

„Dacă anul trecut angajații Antibiotice și Fundația Antibiotice “Știință și Suflet” au contribuit cu 4.000 lei la înființarea programului After School Valea Lupului, în acest an implicarea angajaților a fost semnificativă, asigurând astfel continuitatea, dar și extinderea acestui proiect, oferind acestor copii o șansă la educație”, a declarat Cristina Stoica, consilier responsabilitate socială.

Suma strânsă din donațiile angajaților a fost dublată de Fundația Antibiotice „Știință și Suflet”. Astfel, 12.000 de lei au fost donați pentru susținerea a 70 de elevi incluși în acest program, în scopul evitării abandonului școlar.

„După un an de funcționare a acestui program, observăm că rezultatele la învățătură ale copiilor incluși în acest proiect s-au îmbunătățit semnificativ și, din acest motiv, ne dorim să-l extindem. Socializarea dintre ei s-a îmbunătățit. Copiii au devenit buni prieteni, devenind o mare familie.”, a precizat Petronela Petrea, directorul Școlii Gimnaziale Valea Lupului.

***

De asemenea, este o tradiție pentru compania Antibiotice să ofere un cadou, cu ocazia Zilei de 1 Iunie, copiilor angajaților. În cadrul programului „Pregătim viitorul”, 160 de prichindei se vor bucura și vor sărbători împreună, la cinema, Ziua Internațională a Copilului. Pe parcursul vizionării a două filme de animație 3D – povești amuzante cu animăluțe și navete spațiale -, copiii vor primi o surpriză dulce.

Acest program dedicat copiilor angajaților Antibiotice face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, prin care este susținută tânăra generație.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;