Ambasadorul Bosniei-Herțegovina a vizitat Camera de Comerț și Industrie Iași

Joi, 10 ianuarie 2013, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primesacă vizita de lucru a Excelenţei Sale, Dl Dusko Kovacevic, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Bosniei şi Herţegovinei în România. Într-un cadru destins, care s-a dorit mai puţin protocolar şi mai axat pe discuţii concrete şi constructive cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, a fost trecut în revistă nivelul şi potenţialul relaţiilor bilaterale. Conducerea executivă a CCI a făcut o prezentare economică a Iaşului, avantajelor şi oportunităţilor investiţionale.

„Este prima mea vizită la Iaşi şi sunt impresionat de căldura cu care am fost primit de Camera de Comerţ şi celelalte autorităţi locale şi vă asigur de întreaga deschidere a Ambasadei pentru încurajarea relaţiilor economice bilaterale. Prin intermediul Ambasadei şi al Camerelor de Comerţ, ambele comunităţi de afaceri vor afla despre oportunităţi de cooperare şi investiţii.”, a declarat E.S. Dusko Kovacevic, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Bosniei şi Herţegovinei în România.

In cursul discuţiilor, s-a conturat ideea promovării unui forum de afaceri bilateral, având şi o secţiune de contacte directe de afaceri între companiile care vor participa, cu sprijinul FIPA – Foreign Investment Project Agency din Bosnia-Herzegovina. Se va testa în prealabil domeniile şi gradul de interes în rândul firmelor ieşene şi, dacă semnalele vor fi pozitive, evenimentul va fi organizat la Iaşi, în primul semestru al acestui an. De asemenea, se va încerca şi organizarea unei misiuni economice ieşene în Bosnia-Herzegovina.

Filed in: Economic

Comments are closed.

;