Ieșenii participă la Tabăra Naţională de reviste școlare şi jurnalistică din Covasna

Vacanța de vară a elevilor debutează cu o premieră care constă în organizarea Taberei naționale de reviste școlare a Ministerului Educației Naționale în județul Covasna, la Sfântul Gheorghe, în perioada 27 iunie- 2 iulie. Ca recompensă pentru Titlul de laureat obținut de revistele școlare din toate județele țării, doi elevi din redacția fiecărei reviste desemnate de juriul național participă la activitățile taberei, coordonate de profesori de la Palatul Național al Copiilor din București.  

Dintre cele 38 de reviste deținătoare ale Titlului de laureat, județul Iași are la ediția din acest an a concursului 10 reviste laureate la nivel național: Culorile cuvintelor, de la Şcoala Gimnazială “Ștefan Bârsănescu” Iași, la ciclul gimnazial, iar Alecart, Spre lumină, Ars Grati, Highlights – de la Colegiul National Iași, Phoenix – Colegiul Naţional „M. Eminescu” Iași, Corolar și Gnosis – Colegiul Naţional „ C. Negruzzi” Iași, Hermes 2000 – Liceul Tehnologic Economic “V. Madgearu” Iași și Galleria – Liceul Teoretic V. Alecsandri Iași, la ciclul liceal.

Șase dintre revistele premiate au fost desemnate să fie reprezentate de câte doi elevi din echipele de redacție ale acestora la tabăra de la Sfântul Gheorghe, Covasna, organizată de Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul Palatului Național al Copiilor. Astfel, elevii de la Colegiul Național (revistele Alecart și Spre lumină), Colegiul Naţional „M. Eminescu” ( revista Phoenix), Colegiul Naţional „C. Negruzzi” (revistele Corolar și Gnosis) și Liceul Tehnologic Economic “V. Madgearu”(revista Hermes 2000)  au șansa de a participa în aceste zile la tabăra națională și de a cunoaște tinerii ziariști și reporteri pasionați de jurnalism din celelalte județe ale țării, de a face schimb de experiență și de a căuta soluții la problemele ce îi preocupă, prezentându-le în revistele pe care le reprezintă.

Tabăra națională de reviste școlare are rolul de a confirma valoarea elevilor pasionați de jurnalism, ajutându-i să-și aleagă viitoarea carieră, să le întărească curajului de a căuta și a spune adevărul, să identifice subiecte noi și incitante, care să acopere universul de interese și preocupări ale tinerei generații.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;