5:13 pm - Wednesday April 18, 2863

Încă un grant SEE pentru școala ieșeană

În urma competiției pentru domeniul Învățământului Profesional și Tehnic (VET), proiectul depus de Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” din Iași, având ca titlu ”Îmbunătățirea stagiilor de practică în domeniul Mecanic”, a fost aprobat, primind o finanțare de 29.100 euro.

Proiectul depus de Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” în parteneriat cu SC Chambon SRL urmărește să îmbunătățească stagiile de practică pentru calificări din domeniul Mecanic pentru abilitarea absolvenților cu competențe profesionale în acord cu nevoile pieței forței de muncă. Pentru aceasta, proiectul prevede o vizită de studiu în Centrul școlar Kvadraturen, din orașul Kristiansand, din Norvegia a 6 experți din unitatea școlară și a 2 tutori de practică de la agentul economic partener în proiect, precum și o serie de activități locale pentru îmbunătățirea rezultatelor învățării prin practică la locul de muncă. Prin noile competenţe obţinute, aceşti profesioniştii vor ajuta instituţiile din care fac parte să asigure creşterea calităţii formării profesionale inițiale, asigurând sustenabilitatea rezultatelor obţinute prin transmiterea lor către profesorii din școlile VET din județul Iași.

În data de 13 octombrie 2016, Guvernul României şi guvernele Norvegiei, Islandei şi Liechtensteinului – ca state donatoare, au semnat Memorandumul de Înţelegere pentru implementarea Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2014-2021, prin care României i se alocă fonduri în valoare de 254,560,000 euro.

​Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 acoperă mai multe programe de finanţare, care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării între statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și cele 15 țări beneficiare (Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria). Programul are 4 apeluri – pentru: mediul universitar, experți din mediul preuniversitar, Învățământul Profesional și Tehnic (VET) și Componenta Roma.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;