5:13 pm - Sunday April 20, 8538

Sediul UniCredit Services din Ansamblul Palas, studiu de caz pentru 20 de studenți la Arhitectură din Europa

20 de tineri care studiază arhitectura la universităţi de prestigiu din Europa au vizitat, recent, ansamblul Palas şi birourile companiei UniCredit Services din clădirea de birouri United Business Center 6 (UBC 6). Evenimentul a fost organizat cu sprijinul companiei IULIUS, sub egida sesiunilor YOUth Connect, şi face parte din programul mai amplu al cursului internaţional de vară anual Summer Course, al asociaţiei BEST Iaşi. Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri să se dezvolte profesional, prin competiții inginerești şi cursuri de vară, precum şi de a valorifica multiculturalitatea.

În acest an, cursul s-a desfăşurat în perioada 10 – 20 iulie 2018, iar tema aleasă a fost designul interior – „There’s no place like the home you design”. Birourile companiei UniCredit Services din ansamblul Palas au fost alese ca studiu de caz pentru studenţii care provin de la universităţi din mari oraşe, precum: Viena, Barcelona, Valencia, Atena, Salonic, Sankt Petersburg, Göteborg, Brno, Gent şi Gdansk.

„Exponent local în ceea ce privește materializarea conceptului de <<smart working>>, spațiul neconvențional în care sunt amenajate birourile UniCredit Services reprezintă un exemplu valoros al arhitecturii spaţiilor de birouri. Acesta i-a impresionat pe studenți prin senzația de imponderabilitate și focalizare pe contextul ce se descoperă spectaculos din orice unghi de privire, având o anvelopă transparentă în totalitate și o abordare minimalistă în design. Desprinși pentru moment de scara exercițiilor de amenajări rezidențiale de care au avut parte până acum, studenții au luat contact cu un cu totul alt concept spațial, un layout logic ce permite lizibilitatea facilă a spaţiilor ce deservesc multiplele exigențe ale utilizatorilor acestui tip de amenajare”, a declarat Asist. Dr. Arh. Horia Țundrea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Catacuzino” din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi coordonatorul Summer Course pe latură academică.

UniCredit Services este prezentă din anul 2016 în clădirea UBC 6, care a fost proiectată special pentru companie. Datorită design-ului interior inovator şi dotărilor tehnice de ultimă generaţie, clădirea constituie unul dintre cele mai moderne şi eficiente spaţii de lucru din România. Tinerii au vizitat birourile companiei şi au fost deosebit de curioşi să afle de la reprezentanţii UniCredit Services aspecte legate de designul şi funcţionarea spaţiului, precum şi despre modul în care noua amenajare a influenţat productivitatea angajaţilor.

„Vizita studenților străini a fost un prilej foarte bun de a le explica o serie de caracteristici ale conceptului <<smart working>> implementat la birourile noastre din Iași, un concept orientat spre o nouă viziune de organizare a spaţiului, care favorizează o şi mai mare armonizare între activitățile individuale, lucrul în echipă, nevoia de interacţiune socială şi viaţa de zi cu zi. Ne bucurăm că am găzduit acest eveniment, prin care considerăm că aducem un aport în susținerea domeniului tehnic în învățământul superior din Iași”, a declarat Girolamo Antonucci, Branch Manager UniCredit Services România.

Evenimentul YOUth Connect, organizat periodic de compania IULIUS, are ca scop conectarea tinerilor cu subiecte de actualitate și tendințele globale de pe piața muncii, prin workshop-uri cu profesioniștii din domenii variate. Acţiunea face parte din programul „Iași, orașul viitorului tău”, inițiat anul acesta de companie pentru promovarea regională a orașului, drept un centru al performanței și al oportunităților în carieră.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;