5:13 pm - Monday April 19, 3649

IȘJ Iași a finalizat cu succes un parteneriat strategic Erasmus+

În calitate de partener, I.S.J. Iași a încheiat acest proiect cu un buget total de 11 175 euro, proiect ce a vizat conștientizarea rolului activităților extrașcolare în viața elevilor și profesorilor și recunoașterea schimbărilor benefice din viața acestora: creșterea încrederii în sine, atitudine pozitivă față de școală și societate, percepția pozitivă a profesorilor.

Alături de instituții partenere din Turcia, Polonia și Grecia s-au derulat de-a lungul anului școlar 2017-2018, în toate țările partenere, numeroase activități extracurriculare, vizite în muzee, dezbateri, la care au participat atât elevi, cât și profesori. Alături de I.S.J. Iași în proiect au participat în calitate de parteneri locali Colegiul Economic Administrativ din Iași și Complexul Național Muzeal Moldova.

Ultima întâlnire de proiect, în cadrul căreia s-a realizat bilanțul proiectului, a avut loc în Polonia, la Zywiec, în intervalul 24-26 iulie 2018. Delegațiile din cele 4 țări au discutat și au analizat principalele produse ale proiectului: “Pachet de bază cu instrumente inovatoare pentru învățare”, “Broșura de bune practici” și “Broșura cu planuri de lecții și activități extracurriculare”, ce vor ajuta la îmbunătățirea unor aspecte din sfera educației, precum: stimularea creativității în contexte multilingvistice și multiculturale; dezvoltarea și schimbul de bune practici între Grecia, Polonia și Turcia în domeniul activităților școlare și extrașcolare ce implică extinderea procesului educațional în muzee, instituții de cultură; dezvoltarea gândirii creative și reducerea abandonului școlar prin inițierea de activități extrașcolare atractive; încurajarea profesorilor să adopte metode pedagogice inovatoare; dezvoltarea și îmbunătățirea competenței profesionale ale cadrelor didactice prin utilizarea resurselor cultural – istorice și de mediu pentru îmbunătățirea eficienței educației școlare și a procesului de dezvoltare a personalității elevului, precum și realizarea efectivă a unei rețele de colaborare între diferite organizații educaționale și culturale.

Mai multe detalii despre proiect: https://www.facebook.com/SWWalls/

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;