Zeci de liceeni din toată țara au făcut cunoștință cu universitățile ieșene

Programul „Iași – orașul viitorului tău”, demarat de compania IULIUS, continuă cu noi acțiuni ce au ca scop pomovarea orașului la nivel regional, ca centru educațional și al oportunităților de dezvoltare a carierei. De această dată, zeci de liceeni din întreaga țară au participat la evenimentul „Fă cunoștință cu universitățile ieșene!”.

La începutul acestei săptămâni, peste 60 de tineri din întreaga țară au dat curs invitației de a participa la un eveniment care le-a oferit prilejul de a cunoaște detalii despre mediul universitar ieșean și specializările de studiu pe care le pot alege, în funcție de domeniul lor de interes. Prezența lor în Iași a fost prilejuită de participarea la Forumul Național de Dezbateri Academice (FNDA), campionat organizat de Asociația pentru Comunicare, Oratorie, Retorică și Dezbateri, în perioada 22 – 27 august 2018, la care au participat peste 200 de tineri.

„Fă cunoștință cu universitățile ieșene!”, organizat de compania IULIUS, a facilitat interacțiunea dintre liceeni și reprezentanții celor cinci universități de stat din Iași, care le-au prezentat ofertele educaționale și oportunitățile de care beneficiază studenții lor, atât pe perioada studiilor, cât și după absolvire.„Întâlnirea dintre elevi și reprezentanții universităților ieșene a fost o ocazie minunată pentru participanții Forumului de a afla mai multe despre oferta educațională bogată a orașului. Elevii s-au bucurat de această oportunitate și le mulțumim partenerilor de la IULIUS pentru că au organizat acest eveniment”, a declarat Alecsandra Botoșăneanu, responsabil de comunicare pentru FNDA 2018.

Pe lângă prezentările susținute de reprezentanții Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universității de Arte „George Enescu” din Iași, tinerii au putut consulta broșuri detaliate, care să îi ajute în orientarea lor către specializările pe care doresc să le studieze.

Proiectul „Iași, orașul viitorului tău” se dorește a fi o inițiativă a întregii comunități, care să contribuie la crearea unei platforme active de dialog între studenți, mediul universitar și cel de business. Programul include activități precum: conferințe, caravane regionale, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, întâlniri cu ONG-urile studențești, sesiuni de training specializate și multe altele. 

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;