Start in raliul Budapest Bamako de la Centrul de Afaceri IDEO

Pe data de 22 ianuarie, la ora 15:00 la Centrul de Afaceri IDEO se va da startul pentru echipa ieseana ROADMANIANS care se va alatura celui mai mare raliu caritabil din lume (detalii pe www.budapestbamako.org si www.roadmanians.ro). Evenimentul va fi precedat de o conferinta de presa dupa care tinerii isi vor lua ramas bun de la familii, sponsori, parteneri si prieteni si se vor imbarca in aventura vietii lor.

Calatoria va incepe pentru ei din Iasi insa startul oficial va fi din Budapesta cu destinatia finala Bissau, capitala statului Guinea Bissau in Africa de Vest. In total vor strabate aproximativ 20.000 km si vor traversa 10 tari in temerara lor incercare.

Drumul  ii va duce prin Ungaria, Slovenia, Italia, Franta , Spania, Maroc, Sahara Occidentala, Mauritania, Senegal si Guinea Bissau. Va fi un tur de anduranta la nivel fizic si mai ales psihic. Vor calatori 30 de zile prin desert, printre animale salbatice in savana africana, amenintati de boli exotice, prin locuri in care un  accident sau o defectiune a masinii pot avea consecinte grave. Se vor aventura prin regiuni in care coruptia, rapirile si actele de terorism sunt pericole reale, in tari conduse de regimuri militare si care traiesc cu amenintarea loviturilor de stat. Pastrand in inima sloganul competitiei, charity begins in your heart, tinerii au hotarat sa realizeze un proiect caritabil orientat spre domeniul educational. Vor infiinta un Centru Comunitar de informare pentru tinerii din capitala statului Guineea Bissau si vor asigura accesul la internet pentru acesta pentru un an de zile. De asemenea vor dona medicamente si echipamente medicale de baza spitalului din Bissau.
Toate produsele au fost adunate de tineri in ultimele 3 luni de la sponsori, prieteni si persoane care au dorit sa ii ajute din toata tara. Proiectul caritabil va fi realizat la finalul raliului, fara intermediari intr-un spirit international al pacii, cooperarii si prieteniei.

Echipa:
Bogdan Baianu – sef de echipaj, pilot. Este antreprenor si consultant in afaceri. Si pentru ca in bussiness adrenalina pluteste prin aerul din birouri, iubeste sa traiasca la maxim si in viata sa personala. Printre ultimele situatii limita in care a fost se numara salturile cu parasuta, insuratoarea, cucerirea varfului Uhuru din masivul Kilimanjaro, nasterea primului copil si acum proiectul The Roadmanians.

Vlad Pieptu – responsabil cu orientarea, doctor,pilot. Vlad Pieptu este proaspat absolvent de Medicina. De 9 ani este implicat in activitati de voluntariat. A petrecut o luna in spitalul din capitala Ghanei si s-a intors fericit ca traieste in Romania. Nimeni nu pricepe cum de nu are niciun membru rupt, desi e pasionat de “sporturi
extreme” (speologie, escalada, alpinism, motociclism), iar situatiile neprevazute l-au urmarit intotdeauna (ultima, la aproape 6000 m, in Peru)

Cristian Andrei – responsabil cu buna dispozitie, cameraman, pilot. Cristian Andrei este antrepenor IT insa marile lui pasiuni sunt alpinismul si filmografia. Cand nu isi filmeaza aventurile in marii pereti verticali ai tarii, il gasesti pe motocicleta sau cantand rock clasic la chitara. Prefera in viata sa faca lucruri decat sa le regrete mai tarziu.

Proiectul va fi realizat sub egida Asociatiei Junior Chamber International care ii va sustine din punct de vedere logistic si are ca partener principal Rotary  International.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;