IȘJ Iași a inițiat un important proiect destinat elevilor cu calificări în domeniul „Electrotehnică”

Joi, 6 septembrie 2018, în Sala ”Alexandru Ioan Cuza” a Hotelului Unirea din Iași, a avut loc Conferința de lansare a proiectului având ca titlu ”ELECTRONIC INTERNSHIPS – Elemente Locale de Educație și Competențe Tehnice Readaptate la Ocupațiile și Nevoile din Industriile Competitive” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020, Axa Prioritară 6 ”Educație și competențe”.
Lider de proiect este Inspectoratul Școlar Județean Iași, având ca parteneri firma DANKE CONSULTING SRL și Fundația EDINFO.
Obiectivul general al proiectului consta in facilitarea accesului pe piața muncii pentru 334 de elevi din învățământul preuniversitar din județul Iași, elevi cu calificări din domeniul ”Electrotehnică”. Acesta se va realiza prin derularea de activități de învățare aferente stagiilor de practică, consilierea și orientarea profesională a beneficiarilor, înregistrarea și dezvoltarea unor firme de exercițiu/ întreprinderi simulate s.a.
Alături de cele 11 unități de învățământ implicate în proiect, la Conferința de lansare au participat dna Inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, inspectori școlari, precum și reprezentanți ai celorlalte unități de învățământ profesional și tehnic din județ.
Din partea comunității locale și a mediului de afaceri au fost prezenți dna Gabriela Vasilache, director A.J.O.F.M. Iași, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Iași, agenți economici parteneri.
Activitatea a urmărit prezentarea obiectivelor proiectului, a activităților planificate și a rezultatelor preconizate, precum și beneficiile pentru cei 334 de elevi implicați, dar și impactul proiectului în dezvoltarea resurselor umane. În cadrul conferinței s-a subliniat necesitatea consolidării parteneriatului școală – mediul economic pentru facilitarea integrării absolvenţilor de învăţământ profesional și tehnic pe piaţa muncii în vederea asigurării sustenabilităţii sistemului de educaţie şi a mediului de afaceri al județului Iasi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;