5:13 pm - Friday April 19, 2058

Ziua Educației în an centenar la Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași

Elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Vasile Conta” din Iași au hotărât să marcheze Ziua Internațională a Educației într-un mod inedit. Activitatea a urmărit sensibilizarea elevilor și  comunității în scopul dezvoltării atitudinilor patriotice. Ca și în anii anteriori, activitățile desfășurate au vizat îmbogățirea culturii organizaționale a școlii.

Ziua a debutat cu dezbateri la clasă pe tema Educația în Europa și în lume, în cadrul cărora fiecare profesor a adaptat demersul didactic la specificul disciplinei predate, folosind metode de educație nonformală: jocuri, povestiri, film educațional. Apoi s-a marcat Centenarul Marii Uniri prin realizarea unei hărți umane tricolore, pe terenul de sport al școlii. Copiii, alături de dascălii lor, au creat o atmosferă de sărbătoare, de bucurie și entuziasm prin cântec și joc. Elevii au revenit în sălile de clasă, iar profesorii le-au propus un moment de reflecție în legătură cu activitatea la care au participat.

Comunitatea școlară a petrecut timp de calitate împreună, iar momentul a fost imortalizat prin filmări cu drona și cu camere mobile de către un videograf profesionist. 

Filed in: Educație

Comments are closed.

;