2:55 pm - Monday March 8, 2021

Programul cinematografului „Ateneu” în perioada 15-21 octombrie

Luna lui octombrie continuă să ne surprindă. O nouă săptămâna cu filme pe alese, o premieră și un festival de film coreean.

Începem săptămâna cu Johnny English Strikes Again, iar cel care a devenit celebru pentru rolul lui Mr. Bean este acum profesor și încearcă cu disperare să obțină o nouă misiune de spion.

Vorbit pe la colţuri că apasă toate butoanele ce ar putea impresiona membrii votanţi ai Academiei Americane de Film şi că se cam îneacă în propria importanţă, Primul om pe lună ni-l arată pe Ryan Gosling în rolul lui Neil Armstrong. Traducerea în română a titlului anulează orice mister în legătură cu povestea, deci intuim din start că filmul explorează cea mai impresionantă aventură spaţială a rasei umane, aselenizarea din 20 iulie 1969.

În continuare, Ambasada Republicii Coreea și Cinema Ateneu invită iubitorii culturii coreene la Săptămâna Filmului Coreean, ce se va desfăşura în perioada 17-18 octombrie 2018. Filmele au doar subtitrare în limba engleză. Intrarea la proiecții este gratuită, iar rezervările se pot face pe www.ateneuiasi.ro.

Și pentru că urmează perioada filmelor horror, Halloween este filmul perfect de văzut cu prietenii.

Weekendul îl petrecem cu personajele din animația Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului, un film plin de adrenalină, despre prietenie și încercarea de a dovedi abilitățile unui rege adevărat.

Pentru cei mici, am pregătit filmul perfect: Luis și mini-extratereștrii, o animație despre o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

15 octombrie 2018
Ora 18.00 – „Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – (regia David Kerr) – AP 12
Ora 20.00 – „Primul om pe Lună”  – First Man – (regia Damien Chazelle) – AP 12
17 octombrie 2018
Ora 17.00 – „Frumusețe interioară” – The Beauty Inside – (regia Jong-Yeol Baek) – AG – Proiecție în cadrul Săptămânii Filmului Coreean
Ora 19.30 – „Satul blestemat”  – The Wailing – (regia Hong-jin Na) – AP 12– Proiecție în cadrul Săptămânii Filmului Coreean
18 octombrie 2018

Ora 19.00 – „Tren spre Busan”- Ploey – Train to Busan – (regia Sang-ho Yeon) – AP 12– Proiecție în cadrul Săptămânii Filmului Coreean
19 octombrie 2018
Ora 18.00 – „Halloween” – (regia David Gordon Green) – PREMIERĂ – AP 12
Ora 20.00 – „Primul om pe Lună”  – First Man – (regia Damien Chazelle) – AP 12
20 octombrie 2018
Ora 13.00 – „Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului” – Norm of the Norm 2: Keys to the Kingdom – (regia Tim Maltby) – AG
21 octombrie 2018
Ora 13.00 – „Luis și mini-extratereștrii” – Luis and the Aliens – 3D – (regia Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack) – AG

 

 

„Johnny English lovește din nou” – Johnny English Strikes Again – AP 12
Regia: David Kerr

Cu: Jake Lacy, Olga Kurylenko, Rowan Atkinson, Emma Thompson, Ben Miller

Gen: acțiune, aventuri, comedie

Durată: 89 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1b8kfRVOq5k

Johnny English lovește din nou e al treilea film din seria de comedii al căror erou este Johnny English, mereu agent secret din întâmplare.

Rowan Atkinson se întoarce pe marile ecrane cu o nouă super-aventură. Când un atac cibernetic duce la dezvăluirea identității tuturor agenților secreți britanici, Johnny English este ultima speranță a serviciului secret. Rechemat la datorie, English se aruncă direct în acțiune, având misiunea de a-l găsi pe hacker. Acum Seviciul Secret Britanic nu se mai poate baza decât pe un om și acesta e Johnny English care revine în acțiune pentru a găsi misteriosul hacker. Pentru ca această misiune să reușească, el va avea nevoie de toate „abilitățile sale”, deoarece omul cu metode analogice de ieri se confruntă cu tehnologia digitală de mâine. Dar, pentru că deja nu are prea multe abilități, și e învățat numai cu tehnologia demodată, analogă, Johnny English trebuie să învingă mai întâi dificultățile tehnologiei moderne pentru ca misiunea sa să fie un succes.

„Primul om pe Lună” – First Man – AP 12

Regia: Damien Chazelle

Cu: Claire Foy, Ryan Gosling, Pablo Schreiber, Kyle Chandler

Gen: biografic, istoric, dramă

Durată: 141 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=n8O0gjZbPlY

După imensul succes recunoscut de Academia de film americană cu șase premii Oscar, La La Land, regizorul Damien Chazelle face din nou echipă cu Ryan Gosling în Primul om pe Lună, povestea fascinantă a primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman. Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong, și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie.

Scris de Josh Singer, laureat Oscar pentru Spotlight, filmul e produs de Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars) cu compania lor, Temple Hill Entertainment, alături de Chazelle. Steven Spielberg, Isaac Klausner, Adam Merims și Josh Singer sunt producători executivi. DreamWorks Pictures e co-finanțator al filmului.

„E greu să îl vedem pe altcineva decât pe Pattinson în rolul lui Monte, sau altă actriță în rolul manipulativei Binoche”, scrie lwlies.com.

The Beauty Inside – Frumusețe interioară

Durata: 127 min. / 2h 7 min

Gen film: Romance / Fantasy

Regia: Baek Jong-Yeol

Producător: Park Tae-Joon

Distribuție: Han Hyo-joo, Kim Dae-myung, Do Ji-han, Bae Sung-woo, Chun Young-woon, Park Shin-hye, Lee Beom-soo, Park Seo-joon

Designerul de mobilă Woo-jin se trezește într-un corp diferit în fiecare zi, având un chip nou, fie că este de copil, bătrân, adolescent, femeie, deși în interior e aceeași persoană care era de la naștere.

Singura constanta în viața lui este fata pe care o iubește, Yi-soo, care, chiar dacă îi cunoaște secretul, îi împărtășește sentimentele. Însă, de fiecare dată când se transformă, Woo-jin trebuie să-și dea seama cum să o reîntâlnească pe Yi-soo.

The Wailing – Satul blestemat

Durata: 156 min / 2h 36 min

Gen film: Thriller, Horror

Regia: Hong-jin Na

Distribuție: Jeong-min Hwang, Woo-hee Chun, Kwak Do-Won

Într-un sat aparent liniștit, au loc brusc o serie de decese misterioase și violente. Poliția a ajuns la concluzia că ciupercile otrăvitoare sunt cauza deceselor. Ofițerul de poliție Jong-Goo (Kwak Do-Won) aude un zvon de la un coleg cu privire la un om japonez misterios (Jun Kunimura) care trăiește în apropiere și care ar provoca aceste decese misterioase și violente. Jong-Goo, în timpul serviciului, îl întâlnește pe Moo-Myeong (Chun Woo-Hee). Ea îi spune lui Jong-Goo că l-a văzut pe bărbatul japonez în locațiile în care au avut loc decesele.

Fiica lui Jong-Goo, Hyo-Jin, începe să aibă aceleași simptome similare sătenilor care au decedat, iar Jong-Goo devine disperat. În fața lipsei de soluții din partea medicilor, Jong Goo acceptă să apeleze la un șaman, Il Gwang (Hwang Jung-min), care să-i salveze fata. Moartea însă se simte la tot pasul…

Train to Busan – Tren spre Busan

Durata: 118 min / 1h 58min

Gen film: Acţiune, Horror, Thriller

Regia: Sang-ho Yeon

Scenariști: Joo-Suk Park, Sang-ho Yeon (scenariu)

Distribuție: Yoo Gong, Soo-an Kim, Yu-mi Jeong, Woo-sik Choi.

Seok-Woo (Yoo Gong) este un manager de fonduri în Seul. El este divorțat și trăiește împreună cu fiica sa Soo-An (Kim Soo-Ahn), însă Seok-Woo nu petrece prea mult timp cu aceasta. În noaptea de dinaintea zilei de naștere a lui Soo-An, fiica insistă să o revadă pe mama ei, iar Seok-Woo nu are altă opțiune decât să o ducă la Busan. În dimineața următoare, se urcă în trenul KTX pentru Busan, din stația Seoul.

Înainte ca trenul KTX să părăsească gara din Seul, o tânără care pare a fi contaminată urcă în tren. Fata este infectată cu un virus îngrozitor care se răspândește ca un foc sălbatic. Seok-Woo, Soo-An și ceilalți pasageri din trenul KTX trebuie să lupte acum pentru viața lor.

„Halloween” – AP 12

Regia: David Gordon Green

Cu: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton

Gen: horror, thriller

Durată: 109 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aMCLVSlk1Tk

Deși au trecut patru decenii de când un bărbat mascat a încercat să o omoare într-o înfricoșătoare noapte de Halloween, pe Laurie Strode au neliniștit-o mereu ultimele nopți ale lunii octombrie. Însă presimțirile ei se dovedesc a fi perfect întemeiate, deoarece coșmarul este pe cale să reînceapă odată cu confruntarea finală dintre Laurie și Michael Myers, care a fost pe urmele ei în tot acest timp, studiindu-i orice mișcare și așteptând momentul potrivit pentru a-și duce în sfârșit la îndeplinire planul machiavelic. Numai că de data aceasta Laurie nu mai e singură, iar fiica ei, Karen, va face tot posibilul să își salveze mama

„Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului” – Norm of the North 2: Keys to the Kingdom

Regia: Tim Maltby

Cu: Mircea Drîmbăreanu, Silvia Gîscă, Oana Benea

Gen: animație, comedie

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0TljjhGG9Ks

Norm, proaspăt încoronat rege în Antarctica, se duce la New York, unde urmează să primească cea mai înaltă distincție – cheia orașului. Dar, în timp ce Norm se străduie să le dovedească cetățenilor din New York că are talentul și abilitățile necesare ca să fie un rege adevărat, cheia orașului este furată, și el, acuzat de o serie de jafuri asupra unor bănci.

Cu ajutorul prietenilor săi, Olimpia, Vera și al loialilor săi lemingi, Norm pornește într-o misiune plină de adrenalină și suspans pentru a găsi cheia și banii furați, și pentru a-i face pe concetățenii săi din Antarctica mândri de el.

Va reuși el, oare, să-și spele reputația, mai ales că propriul său regat are nevoie de ajutorul lui, căci o corporație are un plan diabolic, prin care vrea să ia toată gheața și să o transforme în apă îmbuteliată?

„Luis și mini-extratereștrii” – Luis & the Aliens – 3D – AG

Regia: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack

Cu: Callum Maloney, Dermot Magennis, Ian Coppinger, Paul Tylack

Gen: animație, aventuri, comedie

Durată: 86 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VKUQJzigeD4

 

Orfan de mamă și crescut de tatăl lui, Armin, specialist în OZN-uri, Luis este un băiețel de 12 ani care nu a avut o viață nici ușoară, și, clar, nici normală.

Pentru că nimeni nu îl crede pe Armin, nici măcar Luis, e o imensă surpriză când, într-o zi, trei extratereștri mititei și foarte ciudați (Mog, Nag și Wabo) se prăbușesc cu nava chiar în fața lui Luis. Entuziasmat la culme, Luis vrea să-i arate tatălui său vizitatorii, dar descoperă că acesta vrea să-i criogeneze. Ca și cum asta nu era de ajuns, directorul școlii e convins că Luis nu beneficiază din partea tatălui său de atenția și educația de care ar avea nevoie, așa că decide să-l trimită la un internat.

Așa începe o aventură nebunească, în care Luis și micii lui prieteni extratereștri încearcă să ajungă la imensa navă-mamă, care să-i ducă pe vizitatorii din spațiu înapoi acasă. Și poate că Luis ar trebui să plece cu ei, ca să scape de tot ce are pe cap aici, în lumea noastră.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;