Școala Gimnazială Deleni, pe harta Europei

În perioada 15-20 Octombrie 2018, patru profesori și doi elevi ai Școlii Gimnaziale Deleni au participat la cea de-a patra întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ K2 ”Reading without borders”, găzduită de Școala I.C. Mazza Colamarino din Teorre de Greco-Italia. Activitatea a reunit participanți din 8 țări europene: Bulgaria, Grecia, Italia, Irlanda, Letonia, Portugalia, România și Turcia.

În cadrul acestei întâlniri, elevii din țările cuprinse in proiect au regizat o dramatizare a unui capitol din romanul ”Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry. De asemenea, cu ajutorul copiilor, a fost alcătuită și cartea internațională ”Young writers”,  compusă din creațiile literare ale elevilor din școlile participante.

Contactul cu istoria si cultura italiană s-a realizat prin vizitarea obiectivelor turistice din zonă: Muzeul ,,Tesoro di San Gennaro”, Biblioteca Gerolomini, Biserica San Severo, Fabrica de prelucrare a coralilor ”De Simone”, Catedrala si Fabrica de hârtie din localitatea Amalfi, Palatul Regal din Napoli și ruinele orașului Pompei.

Proiectul Erasmus+ ”Reading without borders”, finanțat de Uniunea Europeană, se desfășoară în perioada 1 Septembrie 2017-31 August 2019 și își propune creșterea motivației pentru lectură în rândul copiilor, precum și îmbunătățirea competențelor de literație prin introducerea cărților drept cea mai solidă sursă de învățare autonomă. Este promovată ideea de diversitate culturală la nivelul Europei, încurajată cooperarea transnațională între școli, educarea elevilor în materie de interculturalitate, precum și promovarea literaturii si culturii europene.

Următoarea intâlnire de proiect va avea loc in luna aprilie 2019 în Turcia, la Ankara, unde vor fi analizate impactul şi rezultatele activităților derulate in școlile partenere.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;