Activitate de formare a unui grup de profesori de la Școala Gimnazială “Ion Creangă” Iași în Torun, Polonia

O echipă de profesori ai Școlii Gimnaziale “Ion Creangă” Iași a participat, în perioada 20-26 octombrie 2018, la activități de formare CLIL în Torun, Polonia, alături de profesori din Portugalia,  Grecia și Polonia.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul parteneriatului strategic Erasmus+, “Steps towards future”, 2018-1-PL01-KA229-050517_1, proiect cofinanțat din fondurile Uniunii Europene și care se va derula pe parcursul a doi ani (2018-2020).

În contextul unui învățământ european centrat pe dezvoltarea competențelor elevilor, profesorul se simte responsabil în a forma premise educaționale internationale pentru o firească integrare a elevilor în societatea multiculturală și interdisciplinară de mâine.

Astfel, Gimnaziul nr. 4 din Torun, școala-gazdă ofertantă a sesiunilor de formare, a creat contexte favorabile unei abordări educaționale CLIL a conținuturilor curriculare, la activități participând profesori de matematică, biologie, chimie, ale disciplinelor umaniste, dar și consilieri școlari din cele patru țări partenere în proiect.

În acest sens, s-a asistat la lecții axate pe metoda CLIL, și s-au creat sesiuni de lucru în care 20 de cadre didactice și-au însușit metode de învățare integrată a conținuturilor, și-au îmbunătățit competențele lingvistice sau au propus soluții de cooperare între diferite compartimente educaționale: cercetare, inovație și educație.

În perioada imediat următoare, formabilii vor crea contexte potrivite utilizării CLIL la clasă și în activitățile extracurriculare, precum cluburile de știință, cercurile de teatru sau  expoziții de tip discoverer.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;