Proiect Erasmus+, coordonat de Colegiul Național Iași

În perioada  7-13 octombrie 2018, Colegiul Naţional Iaşi, coordonator al Proiectului  Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 Young Europe Debates, a participat în Germania la cea de a treia  activitate de învăţare a elevilor. Aceasta face parte din cadrul Parteneriatului Strategic al cărui obiectiv principal este conștientizarea rolului valorilor cetățeniei active și democratice prin intermediul participării la competiții de dezbateri academice. Programul mobilităţii a fost unul complex și a implicat participarea tuturor școlilor  partenere: Colegiul Naţional Iași, Srednja Skola Gracac, Croaţia,  Agrupamento de Escolas de Aveiro, din Portugalia şi Erich-Gutenberg-Berufskolleg din Bünde, Germania, şcoala gazdă a întâlnirii.

 În cadrul întâlnirii s-a desfăşurat competiţia internaţională de dezbateri academice pe tema migraţiei contemporane (8-9 octombrie). Competiţia a fost una stransă, în finală calificându-se cele două echipaje ale Colegiului Naţional coordonate de prof. Elena Bărbieru şi prof. Mihaela Ţurcanaşu.

Echipajele au avut ocazia să se documenteze pe tematica migraţiei şi prin intermediul unor întâlniri cu persoane direct implicate şi anume membrii  comunităţii de imigranţi din oraşul Bunde, elevi la şcoala germană şi primarul oraşului Bunde, Wolfgang Koch.

Pentru a putea ilustra modul de funcţionare a sistemului democratic din Germania, a fost realizată o excursie de studiu la Berlin, împreună cu partenerii din proiect, care a avut ca principal moment vizitarea Palatului Parlamentului (Bundestag). Totodată, prin vizitarea porţii Brandenburg, a Muzeului Holocaustului, Muzeul închisorii politice din fosta R.D.G., Hohenschön­hausen, alte obiective culturale berlineze, elevii şi profesorii au putut înţelege mai bine trecutul şi prezentul Germaniei.

Toate aceste activităţi au fost pregătite în cadrul unei întâlniri transnaţionale a echipelor de management de proiect din cele 4 şcoli partenere derulată în Germania la sfârşitul lunii septembrie (18-22 septembrie 2018).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;