5:13 pm - Sunday April 19, 0978

Livada de la școală” a prins rădăcini în opt școli din județul Iași

Sâmbătă, 3 noiembrie 2018, peste 50 de voluntari ai companiei Antibiotice s-au implicat în proiectul „Livada de la școală”, derulat de Fundația „Antibiotice Știință și Suflet” plantând 100 de pomi fructiferi la școala din localitatea Rediu.

„Livada de la școală” este un proiect prin care angajații Antibiotice doresc să insufle tinerei generații respectul față de protejarea mediului înconjurător, menținerea unui stil de viață sănătos dar și cultivarea spiritului civic în comunitate.

„Livada de la școală este un proiect ancorat în strategia de responsabilitate socială a companiei Antibiotice. Prin puterea exemplului oferit de angajații noștri, acest proiect a crescut și a prins rădăcini în opt școli din județul Iași contribuind la o sănătate și o viață mai bună a comunității”, a declarat Cristina Stoica, Consilier Responsabilitate Socială, Antibiotice.
Acțiunea de plantare fost derulată în parteneriat cu primăria comunei Rediu care a pus la dispoziție terenul din curtea școlii și l-au pregătit pentru plantare.

„Mă bucur că societatea Antibiotice a ales comuna noastră partener în acest proiect. Pentru comunitatea noastră „Livada de la școală” va dăinui generații de acum încolo oferind fructe autentice românești elevilor”, a precizat Vasile Haidău, primarul comunei Rediu.

Conducerea Școlii Gimnaziale Rediu a hotărât ca în an centenar, cei 100 de copaci plantați să poarte numele a 100 de eroi din primul război mondial. Copacii vor fi îngrijiți de elevi până la finalizarea studiilor gimnaziale predând apoi ștafeta generațiilor viitoare.

Cele opt livezi plantate în cadrul proiectului ”Livada de la școală” au implicat 240 de angajați ai companiei Antibiotice. Aceștia, în mod voluntar, împreună cu familiile lor au transformat spațiile nefolosite din incinta școlilor din localitățile: Miroslava, Proselnici, Vorovești, Valea Lupului, Uricani, Lețcani, Cogeasca și Rediu, într-o zonă verde dar și o sursă de sănătate pentru elevi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;