Caravana mesajelor incluziunii sociale a ajuns la Erbiceni

La Școala Gimnazială ”Constantin Erbiceanu” din Erbiceni, s-a derulat în ziua de 6 noiembrie 2018 un eveniment ce face parte dintr-o amplă campanie de informare și conștientizare locală a importanței educației și a valorilor incluziunii sociale. În cadrul caravanei mesajelor incluziunii sociale s-au purtat discuții cu elevii și cu părinții acestora, cu cadrele didactice, au fost prezentate activitățile și programele de tipul Școală după școală ce se vor derula în localitatea Erbiceni în următorii 3 ani, au fost distribuite flyere, iar finalul evenimentului a fost marcat printr-o spectaculoasă lansare de baloane. Echipa care a planificat și derulat caravana este formată din managerul de proiect, prof. dr. Genoveva Farcaș, Aura Tabără, expert evaluare progres și cercetător în impact, Gabriela Raus, expert coordonator echipa mobilă de sprijin educațional, Mihaela Simion, expert responsabil Școală după școală, Viorel Motaș, expert responsabil A doua șansă, Luciana Antoci, mentor în management educațional, Sabina Manea, expert coordonator campanie informare și conștientizare locală, și Camelia Tamaș, consilier școlar. Reprezentanții Asociației HoltIS, prof. dr. Ștefan Cojocaru, precum și Simona Popa, au participat la caravană și au oferit participanților detalii în legătură cu programele de educație parentală pe care le vor derula la Erbiceni.
Prof. dr. Genoveva Farcaș, manager al proiectului și Inspector Școlar General: “Am avut bucuria să participăm, alături de partenerii noștri de la Fundația HoltIS, la evenimentul educațional derulat la Erbiceni. Susținerea autorităților locale, prezența și implicarea primarului comunei, Ionel Lungu, demonstrează că educația este o prioritate, iar eforturile făcute pentru a conștientiza efectele sale benefice pe termen lung sunt necesare și apreciate. Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învăţământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învăţare formale, non formale și informale pentru reintegrarea în educaţie și formare sunt prioritățile noastre în cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate.“
Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de partenerii săi, Asociația HoltIS și Fundația COTE, implementează acest proiect în cadrul Programului „ȘCOALĂ PENTRU TOȚI”, Axa prioritară 6, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;