5:13 pm - Monday April 19, 4038

Antrenament și performanțe internaționale pentru elevii Liceului de Informatică

În perioada 5 – 14 noiembrie 2018, echipe formate din elevi și absolvenți ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, au participat la Tabăra Internațională de la MIPT — Moscow Institute of Physics and Technology, destinată pregătirii pentru concursuri internaționale de programare. Participanții LIIS  sunt  elevii Vlad Turcuman (clasa a XII-a) și Matei Chirită (clasa a XI-a) și absolvenții  Denis Banu și Sebastian Ciobanu (Universitatea “Al.I.Cuza” Iași – Facultatea de Informatică, care  au susținut runde de calificare pentru participarea în această tabără), Horia Turcuman (Universitatea Jacobs, Bremen, Germania – Departamentul de Informatică).

Este al doilea an consecutiv când elevii liceului sunt invitați să participe la acest program intensiv de pregătire, timp de 10 zile, în care, în fiecare zi, au participat la câte 2 ore de curs (algoritmi avansați, teme de interes), 5 ore de concurs cu probleme pe tematicile prezentate, 2 ore de analiză a soluțiilor optime pe probleme și etapă de upsolving în care ei rezolvau singuri fie probleme de concurs, fie probleme din temă, pe care le evaluau pe platforma online a taberei.

Echipa elevilor de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași s-a clasat pe locul 8 din 71 de echipe participante la Division A și Division B, obținând un rezultat remarcabil precum și diploma de „Best foreign team” – Division B.

Se  confirmă, încă o dată, importanța pregătirii permanente și extinse pentru performanță în informatică. Denis Banu, absolvent LIIS și participant în echipa Facultății de Informatică, a obținut Medalia de argint la Balcaniada de Informatică 2018 și numeroase premii și medalii la competiții naționale de programare.

Ca urmare a rezultatelor obținute în competiții de profil, elevii au fost invitați să participe la Cursul de Programare Competitivă, alături de studenții Facultății de Informatică, confirmând preocuparea constantă a mediului academic ieșean de a investi și în dezvoltarea profesională a elevilor.

În paralel, echipe de elevi antrenați de către profesorii catedrei de informatică LIIS, participă la etapele (online) ale Olimpiadei  Internaționale de Informatică pe echipe (IOI TEAM). După prima rundă, o echipă a liceului este pe prima poziție, celelalte sunt în prima jumătate a clasamentului.

Vineri, 16 noiembrie 2018, la Concursul Internațional CATALYST, desfășurat la Facultatea de Informatică Iași, vor participa mai multe echipe de elevi ale liceului, alături de echipele studențești. Toate aceste participări constituie antrenamente valoroase ale elevilor și profesorilor implicați.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;