5:13 pm - Sunday April 19, 5074

La Prisăcani au fost plantați 18000 puieți de salcâm

Asociația Creștem România Împreună, inițiatoare a proiectului Plantează în România, în parteneriat cu Primăria Prisăcani, Școala Gimnazială Prisăcani și numeroși voluntari au plantat în data 17 noiembrie 2018, un număr de 18 000 puieți de salcâm în cadrul proiectului Plantăm la Prisăcani.

Elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, ambasadori împotriva schimbărilor climatice, au plantat arbori pentru sănătate pe traseul Moreni (comuna Prisăcani) – Osoi.  Am continuat să lucrăm în echipă, să ne implicăm în problemele de mediu, învăţând totodată că orice implicare, orice mesaj ecologic pe care-l vom transmite va fi un pas către salvarea planetei. Plantarea arborilor pe acest traseu este foarte importantă pentru a crea o perdea de protecție împotriva înzăpezirii, stabilizare de sol, combaterea efectului de seră cauzat de lipsa copacilor și creșterea spiritului civic al elevilor școlii.

Această activitate creează un cadru propice în ceea ce priveşte asumarea educării tuturor  în spiritul adoptării unui comportament proactiv, care să genereze implicare şi responsabilitate faţă de mediul înconjurător, un mesaj pentru sănătatea planetei.

În urma încheierii activităţii de plantare am putut constata cu plăcere satisfacţia de a fi făcut ceva în folosul comunităţii. Dacă tuturor activităţilor le vom găsi o formă de organizare atractivă cum a fost cea de la plantare, dacă vom promova practicile ecologice în rândul comunității, atunci cu siguranţă noi, “ecologişti de astăzi, vom deveni cetăţenii responsabili de mâine ai Europei, cetățeni care vor promova valori ca sănătatea, mișcarea și protecția mediului”.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;