Proiect european la Școala Gimnazială „I. Teodoreanu”

În perioada 18 – 23 noiembrie 2018,  un grup alcătuit din două cadre didactice și cinci elevi de la Școala Gimnazială ,,Ionel Teodoreanu” Iași au participat la întâlnirea din cadrul  proiectului european “Modern Classrooms, Modern Education” – MCME, proiect finanţat din fonduri UE prin Programul Erasmus+, Parteneriate strategice (Acțiunea Cheie2). Întâlnirea a avut loc în Grecia, la 2nd Gymnasio  Eleftheriou Venizelou, în Chania, Creta, alături de parteneri din  Italia, Turcia și Slovenia.

Elevii din cele cinci țări participante au prezentat colegilor câte două lecții de literatură din literatura fiecăreia dintre țările participante, o lecție despre un personaj legendar și o lecție despre o poezie celebră din literatura națională. Lecțiile au fost realizate în limba engleză de către elevi, care au folosit instrumente digitale online pentru a le prezenta colegilor din alte țări. S-au folosi următoarele programe: Kahoot, Prezi, Animoto, Crosswords, PowerPoint, Paint, etc. Lecțiile sunt interactive și apelează atât la cunoștințele de literatură și limbă engleză ale elevilor, cât și la viteza de reacție, lucrul în echipă, tehnologia informației și comunicării. Toate lecțiile vor fi postate pe site-ul  proiectului www.mcme. scoalaionelteodoreanuiasi.ro, site administrat de Școala Gimnazială ”Ionel Teodoreanu” Iași.

În perioada imediat următoare elevii le vor împărtăși colegilor, în cadrul a două sesiuni de diseminare, cunoștințele pe care le-au dobândit, precum și experiența de a lucra într-un mediu multicultural. Următoarea activitate de învățare se va desfășura în Slovenia, în perioada 11 – 15 februrie 2019, și se va axa pe lecții de educație religioasă care folosesc softuri educationale. 

 
Filed in: Educație

Comments are closed.

;