Ziua Naţională a României, sărbătorită de doi profesori de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, în Turcia

Profesorii Mirela Miron, coordonatorul proiectului COSMUS-Community Schoool Museums, şi Mihaela Chiribău-Albu au participat la prima mobilitate desfăşurată în Adana Turcia.

Întâlnirea s-a încheiat chiar de Ziua Naţională a României, când cele două profesoare au fost atât „ambasadoarele” COLEGIULUI NAŢIONAL DE ARTĂ „Octav Băncilă”, cât şi ale României, prezentându-le participanţilor din șapte ţări  (Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Belgia, Turcia, Polonia) momentele mai importante ale istoriei naţionale şi semnificaţia zilei de 1 decembrie pentru toţi românii. Momentul a fost marcat şi de purtarea unei ii tradiţionale.

Prima întâlnire din proiect a avut ca scop organizarea celor trei ani de implementare, urmărindu-se toate aspectele: de la management şi comunicare, formare, diseminare, evaluare, monitorizare până la stabilirea datelor mobilităţilor.

INSTITUTUL PIAGET, partener în proiect, a prezentat agenda de lucru pentru prima săptămână din luna martie, când patru profesori din fiecare ţară vor participa la o formare pentru a realiza Muzeul Comunităţii Şcolare.

Wim Simoens, reprezentant al EEKHOUT ACADEMY, instituţie de formare a profesorilor din Belgia, a explicat în detaliu modul în care se va realiza atât evaluarea formativă (iniţială, intermediară şi finală), cât şi cea continuă care vizează activităţi desfăşurate de fiecare instituţie şcolară, dar şi cele realizate în timpul mobilităţilor.

Mario Antas, reprezentant al ICOM Portugalia, a organizat un workshop care s-a bazat pe un brainstorming ce a dat răspuns la trei întrebări: ce înseamnă un muzeu al comunităţii şcolare, cum se va realiza acesta, care sunt căile prin care muzeul va fi mereu de actualitate.

Laura Uixera Cotano, reprezentanta ASOCIAŢIEI MERAKI din Valencia Spania, a realizat un workshop ce a urmărit diverse aspecte legate de comunitatea şcolară. Instituţia gazdă, ISMAIL SEFA OZLER ORTAOKULU a organizat şi vizite culturale ce au avut ca scop descoperirea patrimoniului cultural al oraşului Adana. Proiectul este coordonat de EXTERNATO FREI LUÍS DE SOUSA, instituţie reprezentată de Miguel Feio şi Fernando Magalhães.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;