5:13 pm - Monday April 20, 4567

„Poveștile colorate ale Unirii”, la Școala Gimnazială “Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului

Proiectul Fundației OUTSIDER ART „Poveștile colorate ale Unirii”, marchează cei 100 de ani ai României Mari prin creațiile pictorului Laurențiu Dimiscă, într-un fel inedit și surprinzător, concret și palpabil, prin crearea de obiecte de artă care vor aparține  comunităților selectate.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin programul CENTENAR și  traduce într-un limbaj artistic accesibil și atrăgător simbolistica Unirii. Cu toate că pictorul Laurențiu Dimiscă folosește un limbaj artistic contemporan pentru a le da viață, „Poveștile colorate ale Unirii” sunt atemporale, pentru că  ele izovărăsc din eposul și folclorul fiecărei zone în parte.

Proiectul constă în crearea de picto-obiecte de mari dimensiuni care vor fi montate pe fațadele unor unități școlare din localitățile selectate din județele Iași și Dâmbovița.

Una dintre beneficiare este și Școala Gimnazială “Profesor Mihai Dumitriu” Valea Lupului, care și-a colorat fațada cu 7 astfel de picto-obiecte, descoperirea lor de către elevi fiind un moment de bucurie și încântare.

La 100 de ani de la momentul de răscruce care a marcat destinul României, propunem o serie de imagini cu totul aparte, desprinse din identitatea culturală a poporului român, cu valoare arhetipală, cu influențe din benzi desenate și artă urbană, cu scopul de a crea o „marcă” vizuală în localitățile selectate, deopotrivă rurale și urbane.

Proiectul va continua și cu derularea unui atelier de lucru cu elevii, în perioada Școlii Altfel, la finalul lunii mai 2019.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;