Antibiotice SA – 63 de ani de continuitate și performanță românească

La doar câteva zile de la aniversarea Centenarului românesc, compania Antibiotice a marcat aniversarea a 63 de ani de activitate, sub mesajul “Continuitate și performanță românească”. La festivitatea organizată marți, 11 decembrie, la sediul companiei, au participat Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, personalități din domeniul medical și academic, reprezentanți la vârf ai autorităților publice locale și centrale.
„Pentru noi, tradiția înseamnă continuitate și recunoaștere iar toți acești ani care s-au scurs în existența noastră sunt o dovadă a perseverenței și transformărilor pe care le-a parcurs această organizație. În an centenar, ne dorim ca valorile românești să fie reconsiderate, încurajate pentru a dăinui peste timp. Antibiotice SA a continuat să fie o companie de referință în mediul de business datorită unei echipei de 1400 de oameni dedicați. Zi de zi, echipa Antibiotice demonstrează că România se poate afirma în lume și prin fabricarea de medicamente de calitate, la standarde internaționale”, a declarat Ioan Nani, Director General al Antibiotice SA.
La rândul său, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății a subliniat în alocuțiunea susținută: „Am simțit și eu, în calitate de proprietar a 53% din acțiunile Antibiotice SA, mândria de a fi parte a acestei povești de succes. Sunt onorată să fiu aici, să cinstim împreună cei 63 de ani de activitate neîntreruptă și performanță remarcabilă a primei fabrici din România și Sud Estul Europei care a produs penicilină, iar ulterior sute de produse farmaceutice care au contribuit la starea de sănătate a acestui popor. Anul acesta este unul special pentru țara noastră, anul Centenarului, dar și un an în care privim spre viitor. Un viitor care ne onorează și ne responsabilizează în fața unei Europe unite prin preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.”
Doamna Sorina Pintea a menționat că îmbunătățirea accesului cetățenilor români la servicii de sănătate constituie o prioritate, exprimând convingerea că Antibiotice SA este un partener care va oferi în continuare soluții viabile în acest context.
Compania Antibiotice este astăzi cel mai important producător de medicamente generice cu capital românesc. Pentru producătorul farmaceutic ieșean, anul 2018 s-a derulat sub semnul continuității și performanței, confirmând trendul creșterii constante pe care și-a propus să o susțină. Printr-un efort important de ordin investițional, menit să ducă la dezvoltarea capacității de producție și menținerea standardelor de calitate pentru care este recunoscută, compania ieșeană şi-a consolidat afacerea pe plan național și internațional. Pe piața națională, Antibiotice SA își menține poziția de lider valoric în categoria produse sterile injectabile beta-lactamice și cea de lider în termeni de volum în segmentul produselor de uz topic (unguente, geluri și supozitoare).
Investițiile masive realizate în ultimii 20 de ani – în retehnologizare, echipamente moderne și alinierea la standardele de calitate internaționale au permis nu doar consolidarea poziției pe piața autohtonă ci și dezvoltarea exporturilor. În prezent, 35% din cifra de afaceri a companiei este realizată exportând în peste 70 de țări produse finite și substanța activă Nistatină. Compania Antibiotice este de altfel lider mondial în producția de Nistatină, iar produsul deține titlul de standard internațional de referință din punct de vedere al calității. Producătorul farmaceutic ieșean are în acest moment reprezentanțe proprii în Vietnam, Republica Moldova, Ucraina și Serbia.
Despre performanțele acestui brand autentic românesc vorbesc de la sine și distincțiile obținute de-a lungul timpului: Trofeul ANEIR „Cel mai dinamic producător – exportator de medicamente din România”, Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Comandor – acordat de Președinția României. Antibiotice SA este de peste 20 de ani lider al mediului de afaceri românesc, situându-se pe primul loc în industria farmaceutică, potrivit topurilor realizate de Camera de Comerț și Industrie a României.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;