Școală nouă pentru elevii din Costești

În Anul Centenar, vineri, 14 decembrie 2018, a fost inaugurat corpul principal al  Şcolii Gimnaziale  nr. 1 Costești, în timp ce Corpul B urmează să intre în reabilitare în cel mai scurt timp.

Fiecare școală reabilitată reprezintă încă un pas spre un învățământ de calitate. Ne dorim să asigurăm condiții la standarde europene pentru toți elevii, ne dorim să vedem copii fericiți în școli luminoase, curate, primitoare, așa cum este școala de la Costești. În județul Iași sunt cuprinse în PNDL un număr de 254 de obiective de investiții, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulți copii vor beneficia de condiții moderne de studiu. a precizat prof. dr. Genoveva Aurelia FARCAȘ, Inspector Școlar General.

Noua clădire pune la dispoziția elevilor un număr de 5 săli de clasă, o sală destinată bibliotecii, 2 cabinete, o cancelarie și 3 grupuri sanitare cu apă curentă. Astfel, se poate afirma că școala beneficiază de toate dotările impuse de standardele actuale, permiţând desfăşurarea în condiţii optime a procesului instructiv-educativ.

Momentul festiv organizat cu ocazia inaugurării a început cu o slujbă de sfințire, după care a urmat cuvântul directorului școlii, prof. Irina Belei, precum și cuvântul primarului, Aurel Doaca. Un moment emoționant a fost „călătoria prin istoria comunei Costești”, propusă de prof. dr. Sergiu Enea, director al Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, prezent la eveniment în calitate de istoric.

În aplauzele participanților la eveniment, un număr de 11 elevi cu rezultate deosebite la învățătură au fost premiați de către edilul comunei. Corul școlii, îndrumat de prof. Elena Muraru, a prezentat un moment artistic deosebit, sensibilizând invitații cu numeroase cântece patriotice, dar și cu ritmuri de colinde. Cu această ocazie a fost lansat primul număr al revistei școlii, cu titlul „Aripi de copil”.

Așadar, începând de luni, la Costești, clopoțelul va răsuna într-o școală nouă, pregătită să primească zilnic peste 100 de elevi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;