Programul cinematografului „Ateneu” în perioada 14-20 ianuarie

Săptămâna aceasta vedem inedita producţie maghiară Örök tél/Iarnă eternă, despre drama unei tinere unguroaice ajunse într-un lagăr rusesc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, film bazat pe povestiri reale. Continuăm cu The Upside/Asistent de (ne)voie, care nu are nevoie de nicio prezentare, pentru că este remake-ul american al megahitului francez Intouchables, văzut de aproape 20 de milioane de spectatori în 2011. Tranzit, cel mai recent film al lui Christian Petzold, selectat anul acesta în competiția de la Berlin, un demers cinematografic la persoana I plasat într-un univers franco-german atemporal, rulează în premieră pe 18 ianuarie 2019.  Tot săptămâna aceasta vedem și animaţia Astérix: Le secret de la potion magique/Asterix: Secretul poțiunii magice.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

14 ianuarie 2019
Ora 18.00 – „Asistent de (ne)voie” – The Upside – (regia Neil Burger) – AP 12
Ora 20.00 –  „Iarnă eternă” – (regia Attila Szász) – AP 12
16 ianuarie 2019
Ora 21.00 –  „Asistent de (ne)voie” – The Upside – (regia Neil Burger) – AP 12
18 ianuarie 2019
Ora 18.00 – „Iarnă eternă” – (regia Attila Szász) – AP 12
Ora 20.00 – „Tranzit” – Transit – PREMIERĂ – (regia Christian Petzold) – AP 12
19 ianuarie 2019
Ora 13.00 – „Asterix: Secretul poțiunii magice” – PREMIERĂ – 3D – (regia Alexandre Astier, Louis Clichy) – AG
20 ianuarie 2019
Ora 13.00 – „Asterix: Secretul poțiunii magice”  – 3D – (regia Alexandre Astier, Louis Clichy) – AG

„Iarnă eternă”  – AP 12

Regia: Attila Szász

Cu: Marina Gera, Sándor Csányi, Laura Döbrösi, Diána Kiss, Franciska Farkas

Gen: dramă, istoric, romantic, dragoste

Durată: 110 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MhX3OxlPU8E

În decembrie 1944, soldaţii ruşi concentrează femei într-un sătuc de la sud de Dunăre. Le spun că le duc la muncă pentru trei săptămâni. Irén, tânăra şvăboaică, pleacă spre necunoscut. După o grea călătorie cu trenul, acestea ajung într-una dintre taberele din Bazinul Doneţk. Şvabii sunt trataţi ca şi criminali de război, fiind învinuiți pentru atrocităţile comise de soldaţii nemţi. Rajmund, un alt prizonier, este atras de Irén, care ajunge să fie distrusă fizic şi sufleteşte, iar acesta îi salvează viaţa. Între bărbat şi femeie se înfiripă o relaţie specială, cu propriile reguli, exact ca şi supravieţuirea. Dar cu ce preţ poate omul să supravieţuiască în iad?

„Asistent de (ne)voie” – The Upside – (regia Neil Burger) – AP 12

Regia: Neil Burger

Cu: Nicole Kidman, Kevin Hart, Bryan Cranston

Gen: comedie, dramă

Durată: 127 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eysygwXyWbw

Bazat pe filmul francez The Intouchables, această comedie emoționantă se concentrează asupra unei prietenii neașteptate care se dezvoltă între un bărbat paraplegic bogat și îngrijitorul său, un tânăr cu cazier judiciar.
Phillip Lacasse este un miliardar din Park Avenue care a paralizat în urma unui accident din timpul unui zbor cu planorul. Dell este un fost condamnat, recent eliberat din închisoare, și care are nevoie de un loc de muncă și un nou început. Din lumi diferite, Phillip și Dell formează o legătură improbabilă, trecând peste diferențele dintre ei și câștigând o înțelepciune neprețuită în acest proces, oferindu-și unul altuia un sentiment de pasiune pentru toate posibilitățile vieții.
The Upside (2018) este o poveste incredibilă despre puterea unei prietenii și puterea de a-ți trăi din nou viața pe deplin.


„Tranzit” – Transit –  AP 12

Regia: Christian Petzold

Cu: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese

Gen: dramă

Durată: 101 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UlEpsEm5K0k

În timpul invaziei naziste, Georg fuge din Parisul asediat asumându-și identitatea unui autor mort ale cărui acte le posedă. Blocat în Marsilia, o întâlnește pe Marie, o tânără femeie disperată să-și găsească soțul dispărut, pe nume Weidel, exact bărbatul a cărui identitate o folosește acum Georg. Transit se bazează pe romanul omonim al Annei Seghers, scris în exil.

„La fel ca și opera sa de până acum, cel de-al patrulea film al regizorului este elegant, plin de ingeniozitate și provocări intelectuale” – Screen Daily. Filmul propune o istorie alternativă pe fondul căreia reușește să facă un comentariu foarte relevant astăzi despre conflagrații și refugiați; iubirea, moartea, sacrificiul, inexorabilul sunt elementele inerente unui astfel de univers.


„Asterix: Secretul poțiunii magice” – 3D – AG

Regia: Alexandre Astier, Louis Clichy

Cu: Christian Clavier, Guillaume Briat

Gen: animație

Durată: 85 minute

După ce s-a lovit în timpul culesului de vâsc, druidul Panoramix hotărăște că e timpul ca viitorul cătunului lor să fie asigurat, așa că pornește în căutarea unui druid tânăr și talentat căruia să-i lase moștenire Secretul Poțiunii Magice.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;