Un bucovinean la Iași

Asociația “Universul Prieteniei” organizează sâmbătă, 12 mai 2012, ora 11, la Galeriile Anticariat „Dumitru Grumăzescu”,  din str. Lăpuşneanu nr. 24,  o întâlnire cu Ioan Grămadă, în cadrul evenimentului  intitulat  „Un bucovinean la Iaşi”.

 Invitaţii-Horia Zilieru, Emilian Marcu şi Vasile Diacon  şi moderatorii-Rodica Rodean şi Dumitru Grumăzescu vor încerca să vă prezinte omul, scriitorul şi colecţionarul Ioan Grămadă, un bucovinean harnic şi mândru, înzestrat cu har divin, care cu pasiune şi temeinicie înfăptuieşte lucruri minunate pe plaiurile Bucovinei.

Grupul „Floare de colţ”  de la „Clubul copiilor şi elevilor din Câmpulung Moldovenesc”, coordonat de profesor Liviu Boşneag, va prezenta un variat repertoriu de cântece populare bucovinene.

Ioan Grămadă vine de la Câmpulung Moldovenesc, unde a înfiinţat cu sprijinul familiei  şi a localnicilor, „Un muzeu al satului la Capu’ Satului”, cu peste 6000 de exponate, repartizate în 12 secţii şi 7 expoziţii în aer liber.

În cele  3 volume de proză (“Întâmplări din viaţa unui colecţionar”, “Întâmplări ce nu putea fi uitate” şi “Pelerin prin zestrea străbunilor câmpulungeni”)  şi în volumul de poezie, apărut sub egida Asociaţiei Universul Prieteniei, în 2011, intitulat „Poezii şi poeme din Bucovina”, Ioan Grămadă respectă cu stricteţe crezul său: „ Poate că cel mai important lucru nu este în cât timp ai scris o carte, ci cât timp ai purtat-o în sufletul şi în inima ta”.

Filed in: Cultură

Comments are closed.

;