A luat naștere Asociația Moldova Vrea Autostradă Chișinău

Miercuri, 23 ianuarie 2019, președintele Asociației Moldova Vrea Autostradă dl. Marius Alexa a semnat un memorandum de înţelegere între Asociația ”MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ” din România cu Asociația ”MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ” din Republica Moldova, reprezentată de președintele d-na Iordanov Iordanca-Rodica.

Prin încheierea acestui memorandum de înțelegere se face încă un pas privind dezvoltarea unei alianțe largi pentru promovarea autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni – Chișinău de data acesta la nivel interstatal.

Cele două părți sunt de acord să colaboreze pentru punerea în aplicare și implementarea unor activități destinate colaborării în domeniul proiectelor de finanțare rambursabilă și nerambursabilă, colaborare în vederea promovării necesității autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni – Chișinău, încurajării și creării relațiilor de colaborare între societatea civilă din România și cea din Republica Moldova, în scopul promovării proiectelor de infrastructură, care inevitabil vor aduce creștere economică, reducerea migrației și alte premise ale dezvoltării economice.

“Asociația ”MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ” din Republica Moldova a luat naștere la începutul acestui an prin implicarea mai multor cetățeni și ONG-uri din Chișinău care au fost inspirați de activitatea colegilor din România și au decis că presiunea civică pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere este un obiectiv comun. Mulțumim colegilor din MVA România pentru sprijinul concret și deschiderea arătată“ a declarat d-na Iordanov Iordanca-Rodica, președinta MVA Chișinău

“Prin constituirea unei structuri similare și în Republica Moldova ne-am propus să introducem tema conectării rapide cu Europa pe agenda publică a clasei politice din Republica Moldova. Pe de altă parte vom putea astfel merge împreună la Bruxelles, București și Washington pentru a prezenta Autostrada spre Vest într-un context european mai larg în ce ține și de politica de vecinătate a UE“  a declarat Marius Alexa președinte Moldova Vrea Autostradă.

Membrii celor două asociații cred că construcția autostrăzilor în regiunea Moldovei înseamnă un pas uriaș în asigurarea bunăstării viitorului. România are tot interesul de a evita crearea de noi linii de separaţie între UE lărgită şi vecinii săi, şi pe de alta, de a consolida prosperitatea, stabilitatea şi securitatea în interiorul şi în jurul UE. Cele două părți au convenit asupra unui program pe termen lung privind accesarea de finanțări externe, schimb de informații și expertiză tehnică, dezbateri publice în cele două state, sensibilizarea și dialogul cu factorii de decizie.

Misiunea asociației independente și apolitice Moldova Vrea Autostradă este de genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, lobby, advocacy și proiecte de comunicare.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;