10:30 pm - Tuesday May 26, 2020

Programul cinematografului „Ateneu” în perioada 28 ianuarie – 3 februarie

Finalul lunii ianuarie aduce la Cinema Ateneu filmul Dogman, în regia lui Matteo Garrone, triplu-laureat la Premiile Academiei Europene de Film și prezentat anul trecut la Les Films des Cannes a Iași. Husse România se alătură cauzei ca partener al distribuției filmului în România, donând hrană pentru câini, pentru o masă, la fiecare bilet vândut în cinema.

Tot săptămâna viitoare va rula și Mary regina Scoției, o dramă istorică, în regia lui Josie Rourke și scrisă de Beau Willimon, care se bazează pe biografia My Heart Is My Own: The Life of Mary Queen of Scots, a lui John Guy.

Violentul Destroyer/Capcana, în care Nicole Kidman interpretează o poliţistă ce elimină unul câte unul membrii unei bande de spărgători de bănci, intra în cinematografe de pe 1 februarie 2019. Tot pe 1 februarie va rula și documentarul Iași, capitala sacrificiului.

În weekend facem cunoștină cu personaje din universul How to Train Your Dragon/Cum să-ți dresezi dragonul 3.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

28 ianuarie 2019
Ora 21.30 – „Frizerul de câini” – Dogman – (regia Matteo Garrone) – Nerecomandat sub 15 ani
30 ianuarie 2019
Ora 15.00 – „Frizerul de câini” – Dogman – (regia Matteo Garrone) – Nerecomandat sub 15 ani
Ora 18.00 – „Frizerul de câini” – Dogman – (regia Matteo Garrone) – Nerecomandat sub 15 ani
Ora 20.00 – „Mary regina Scoției” – Mary Queen of Scots – (regia Josie Rourke) – AP 12
1 februarie 2019
Ora 18.00 – „Iași, capitala sacrificiului” – film documentar – Intrarea liberă
Ora 20.00 – „Capcana” – Destroyer – PREMIERĂ – (regia Karyn Kusama) – Nerecomandat sub 15 ani
2 februarie 2019
Ora 14.00 – „Cum să-ți dresezi dragonul 3″ – How to Train Your Dragon: The Hidden World  – 3D – PREMIERĂ – (regia Dean DeBlois)

3 februarie 2019

Ora 14.00 – „Cum să-ți dresezi dragonul 3″ – How to Train Your Dragon: The Hidden World  – 3D – (regia Dean DeBlois)

 

„Frizerul de câini” – Nerecomandat sub 15 ani

Regia: Matteo Garrone

Cu: Edoardo Pesce, Marcello Fonte

Gen film: crimă, dramă, thriller

Durata: 102 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GOWOjcxKv7k

 

Într-o lume unde dreptatea aparține celor puternici, Marcello, un simpatic și caraghios frizer de patrupede, își completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând și ceva droguri – doar din când în când!

Când Simoncino, client fidel de al lui Marcello și fost boxer, e eliberat din pușcarie, cartierul ia foc – iar Marcello se vede nevoit să îi sară în ajutor. Gândind că poate ține bestia în frâu, Marcello se alătură violentului său tovarăș cu devotamentul unui câine credincios care își urmează orbește stapânul. Hotărât să-și ia revanșa după ani îndelungi de umilințe și frustrări, Marcello își face un plan de răzbunare care îl ia până și pe el prin surprindere.

„Dogman”, în regia lui Matteo Garrone, a câștigat trei premii în cadrul Galei Premiilor Academiei Europene de film, ceremonie care a avut loc la Sevilla. Premiul pentru Cel mai bun actor i-a fost acordat protagonistului Marcello Fonte, pe care Garrone îl numește „un Buster Keaton actual“. Filmul a mai câștigat Premiul pentru Cele mai bune costume și Premiul pentru Cel mai bun machiaj, adăugând astfel în palmares a 16-a recunoaștere internațională.


„Mary regina Scoției” – AP 12

Regia: Josie Rourke

Cu: Margot Robbie, Saoirse Ronan

Gen film: biografic, dramă, istoric

Durata: 125 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8St6aTl5sIw

Cu nominalizatele la Oscar 2018 Saoirse Ronan și Margot Robbie alături de David Tennant, filmul nu poate fi trecut cu vederea. Saoirse Ronan (Lady Bird) joacă rolul reginei titulare. Aşa cum era de aşteptat, apare în calitate de adversară a ei Elisabeta I a Angliei, jucată de către Margot Robbie.

Tentativele reginei Mary Stuart de a o răsturna pe Elisabeta, Regina Angliei, îi vor atrage condamnarea la ani întregi de închisoare, înainte de a fi executată.

Pe 23 iunie 2017, actriţa germano-română Maria Drăguş (Bacalaureat) s-a alăturat distribuţiei în rolul unei femei din nobilimea scoţiană, prietenă din copilărie cu regina, anume Mary Fleming, marcând astfel debutul internaţional al lui Drăguş.

 

Mary, regina Scoției explorează tumultuoasa viață a charismaticei Mary Stuart, regina Scoției.
Regină a Franței la 16 ani, și văduvă la 18 ani, Mary desfide presiunea curții de a se recăsători. În schimb, ea se întoarce în Scoția natală pentru a-și revendica tronul care I se cuvenea de drept. Dar Scoția și Anglia se află ambele sub controlul puternicei Elisabeta I. Fiecare tânără regină o prețuiește pe cealaltă cu o fascinație amestecată cu teamă. Rivale la putere, dar și în dragoste, într-o lume patriarhală, cele două trebuie să decidă cum să joace cartea căsătoriei în așa fel încât să-și păstreze și independența.
Hotărâtă să fie mai mult decât o figură simbolică, Mary își exprimă dorința de a revendica tronul Angliei, amenințând, astfel, suveranitatea reginei Elisabeta. Urmează un șir lung de trădări, revolte și conspirații la ambele curți, care vor pune pericol ambele tronuri și care vor schimba cursul istoriei.

 

„Iași, capitala sacrificiului” – film documentar

Tip: Documentar
Durata:
60 minute
Echipa:
Tineretul National Liberal – Municipiul Iași, Etienne Ignat
Interviu cu:
Dimofte Ștefan (General Maior cu doua stele), conf.univ.dr. Ionuț Nistor

 

„Capcana” – Nerecomandat sub 15 ani
Regia: Karyn Kusama

Cu: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Scoot McNairy

Gen film: acțiune, dramă, mister, crimă, thriller

Durata: 120 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6YcIQvaGBKI

Filmul Destroyer urmărește drama morală și existențială a unei femei detectiv din Poliția Los Angeles, Erin Bell, care, de tânără, a lucrat sub acoperire cu o bandă din deșertul Californiei, însă rezultatele au fost tragice. Când conducătorul bandei reapare după ani întregi, ea trebuie să refacă legătura cu membrii bandei care au rămas în viață și mai ales cu propriul ei trecut, pentru a scoate la iveală demonii care i-au distrus viața.


„Cum să-ți dresezi dragonul 3 – 3D”

Regia: Dean DeBlois

Cu: Jonah Hill, Cate Blanchett, Kristen Wiig, Jay Baruchel, Gerard Butler

Gen film: acțiune, animație, aventuri, comedie, familie

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zPSLoCF1hj0


DreamWorks Animation prezintă o poveste despre maturizare, despre găsirea curajului de a înfrunta necunoscutul, și despre cum nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care trebuie să renunți la cineva drag.

Ceea ce a început ca o prietenie neașteptată dintre un adolescent viking și un neînfricat dragon Furia Nopții a devenit  o aventură de-o viață.

Acum șef și conducător al Insulei Tontului, alături de Astrid, Sughiț a creat o utopie glorios de haotică pentru populația de dragoni. Apariția bruscă a Furiei Luminii coincide cu cea mai sumbră amenințare care a planat vreodată asupra orășelului lor, așa că Sughiț și Știrbul trebuie să părăsească singurul cămin pe care l-au cunoscut vreodată, și să pornească într-o călătorie spre o lume ascunsă despre care se știe că există doar în legende. Pe măsură ce li se dezvăluie adevăratul destin, dragonul și călărețul său vor lupta împreună, până la capătul Pământului, pentru a apăra tot ce a ajuns să le fie mai drag.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;