11:16 am - Thursday August 13, 2020

Evenimentele săptămânii 2 – 10 februarie la Ateneul din Iaşi

  • 2 februarie 2019 – Cei trei purceluși, Marionnette Show, ora 11.00, Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Cei trei frați, Naf, Nif și Nuf sunt puși pe șotii de dimineață până seara și se distrează de minune în compania copiilor. Personajele vor să transmită copiilor mesaje care să îi ajute în viitor: că este bine mereu să ascultăm de fratele sau de sora mai mare, că este bine să ne distrăm dar trebuie să șimuncim, că mereu vom găsi ajutor și sprijin din partea fraților, că e bine să ne gândim din timp la ceea ce avem de făcut, că atunci când sunt mulți puterea crește și că iubirea și grija de frați, de familie, învinge mereu.

Biletele pot fi achiziționate accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/spectacol-de-teatru-pentru-copii-cei-trei-purcelusi-marionnette-show-02-02-2019-1100/ sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30.

  • 2 și 10 februarie 2019 – Take, Ianke și Cadîr – regia Ion Sapdaru, ora 19.00, Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan” a Ateneului din Iași

„Pentru mine, Take, Ianke si Cadîr, este o provocare. Am evitat de câteva ori s-o pun în scenă din diverse motive. Ori cei care veneau cu propunerea nu mă convingeau, ori eu rătăceam în alte zoneale teatrului contemporan, etc. La teatrul ,,Ateneu” am găsit în sfârșit echipa. Anul acesta, piesa împlinește venerabila vârstă de 87 de ani și se pare că e cea mai jucată piesă românească de la momentul scrierii. Nu cunosc un teatru în România sau Moldova unde această piesă să nu fi fost montată. În primul rând pentru că oferă actorilor partituri rar întâlnite dar și mesajul piesei este mereu actual. O simplă poveste a trei negustori mărunți, de diferite etnii care se confruntă la un moment dat cu o serie de dileme: dragostea copiilor sau oprobriul ,,mahalalei”, a cutumelor strămoșești și bariera religioasă. Personajele piesei parcurg un drum anevoios spre un final fericit în care soluția e una singură – dragostea.

Biletele pot fi achiziționat eaccesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/spectacol-de-teatru-take-ianke-si-cadar-regia-ion-sapdaru-02-02-2019-1900/ sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30.

 

  • 3 februarie 2019 – Iepurele și Ariciul – Marionnette Show, ora 11.00, Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Ce poate fi mai frumos decât o prietenie sinceră? Iepurele și prietenul său ariciul transmit copiilor idei foarte frumoase și în același timp foarte puternice despre conceptul de prietenie. Vă invităm să faceți cunoștință cu personajele jucăușe și amuzante. În urma vizionării spectacolului, copiii vor ajunge să înțeleagă mai multe despre conceptul de prietenie și cu siguranță vor aprecia mai mult relațiile de amiciție pe care le au deja. În acest sens, vor afla că: un prieten adevărat este cel care îți este alături la bine și la rău, că prietenul este mereu acolo pentru tinecând simți că nimeni nu te mai poate ajuta, că este mult mai bine să trăiești alături de cineva decât de unul singur și că o prietenie adevărată se recunoaște mai ales în momentele dificile pe care le întâmpini.

Biletele pot fi achiziționate accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/spectacol-de-teatru-pentru-copii-iepurele-si-ariciul-marionnette-show-03-02-2019-1100/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30.

 

  • 3 februarie 2019 – Dineu cu proști, regia Sebastian Bădărău, ora 19.00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Vă așteptăm la spectacolul de teatru „Dineu cu proști”, de Francis Veber – regia, traducerea și adaptarea Sebastian Bădărău.  Pierre Brochant, un mare editor parizian, organizează în fiecare miercuri, împreună cu prietenii lui, un “dineu cu proști”. Conceptul e simplu: fiecare invitat aduce la cina un “prost”, fără ca acesta să știe de ce este adus și prostul este încurajat să vorbească ore în șir despre viața lui. La sfârșitul cinei se decernează un trofeu câștigătorului. Pierre crede că în seara asta a tras un tun, fiindcă a găsit un specimen ca nimeni altul până acum: Francois Pignon, colecționar de machete de chibrituri. Doar că miercurea asta Pierre are o criză de sciatică și ajunge să se bazeze pe Francois să-i rezolve toate probleme de căsnicie, afaceri și prieteni.

Biletele pot fi achiziționate accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/dineu-cu-prosti-regia-sebastian-badarau-03-02-2019-1900/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30.

  • 7 februarie 2019 – Comedie cu olteni, regia Ovidiu Cuncea, ora 19.00, Sala Mare de Spectacole ,,Radu Beligan”a Ateneului din Iași

„Iașul este spațiul unde s-a născut teatrul românesc. La sugestia mitropolitului Olteniei, Î.P.S. Irineu Popa am purces la realizarea acestui spectacol în Târgul Ieșilor.Pe deasupra e provocator să faci o comedie cu olteni jucată de moldoveni. Spectacolul este în exclusivitate realizarea talentaților actori și a celor doi scenografi Alina Dincă Pușcașu și Titus Ivan. Și pentru că râsul e vindecător, vă invit la teatru.” (Ovidiu Cuncea, regizor)

Biletele pot fi achiziționate accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/comedie-cu-olteni-regia-ovidiu-cuncea-07-02-2019-1900/ sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vinery, în intervalul orar 10.00 -16.30.

  

  • 9 februarie 2019 – Aventuri cu Dl.Goe, regia Iulian Sandu, ora 11.00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Vă aşteptăm cu micii năzdrăvani la un spectacol în care râsul şi buna dispoziţie sunt garantate, la „Aventuri cu…DL.GOE”, regia Iulian SanduUn geniu al comicului, Caragiale reflectă în cel mai fidel mod, în contextul actual, realități legate de incultură, caractere și educație, desavârșind teatrul de satiră socială. „În an centenar, Ion Luca Caragiale ne provoacă sa medităm asupra comicului, să descoperim printre hototele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale, și mai mult, ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale. Universul lui Caragiale este defapt un spectacol etern, ce punctează cu umor defectele societății noastre, cu scopul de a le îndrepta, imaginatia fiind cheia ce deschide un univers nemaivazut.” (Iulian Sandu, regizor)

Biletele pot fi achiziționat eaccesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/aventuri-cudl-goe-regia-iulian-sandu-spectacol-de-teatru-pentru-copii-09-02-2019-1100/ sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vinery, în intervalul orar 10.00 -16.30, sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

  • 9 februarie 2019 – O noapte furtunoasă – regia Bogdan Ulmu, ora 19.00, Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan” a Ateneului din Iași

„O noapte furtunoasă” – un titlu foarte cunoscut, un text montat atât de des, dar care totuși reușește să surprindă și să umple sălile teatrelor. Dincolo de apanajul colorat și pestriț al personajelor, spectacolul „O noapte furtunoasă”, în regia regretatului Prof. Univ.Dr Bogdan Ulmu surprinde cu dibăcie decrepitudinea mahalalelor bucureștene. Caragiale, în contextul teatral actual, se află la granița dintre „inovație și aberație”. Inovația regizorală implică o bună cunoaștere și un studiu aprofundat a operei caragialene, dar mai ales o sclipire de geniu. Iar montarea regizorului Bogdan Ulmu abundă în inovații. Cât noroc că acest text a „încăput” din nou pe mâinile regretatului domn Bogdan Ulmu. Cu siguranță montarea sa, plină de surprize, va genera opinii „furtunoase”. (Erica Moldovan, actriță)

Biletele pot fi achiziționate accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/spectacol-de-teatru-o-noapte-furtunoasa-regia-bogdan-ulmu-09-02-2019-1900/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

  • 10 februarie 2019 – Punguța cu doi bani – Marionnette Show, ora 11.00, Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan” a Ateneului din Iași

În curțile unor bătrâni e zarvă mare deoarece păsările acestora parcă nu mai vor să asculte de stăpâni. Cocoșul este alungat de acasă de moșneag pentru că nu poate face ouă și, astfel, începe aventura isteței păsări prin lume. Cu cine se va întâlni în drumul său și dacă va reuși să găsească drumul înapoi spre casă vă invităm să aflați chiar la spectacol! Însă se mai întâmplă ceva neașteptat…un personaj din lumea Disney, Minnie Mouse, se va rătăci în povestea noastră. Ce caută simpatica Minnie în „Punguța cu doi bani” și cum de-a ajuns ea acolo? Puteți afla doar venind duminică, 10 februarie 2019, la ora 11:00, la Ateneul din Iași! Povețele pe care copiii le vor învăța de la personaje sunt legate de faptul că egoismul nu duce niciodată la ceva bun, că trebuie să fie darnici și să ofere ajutor celor ce au nevoie, că nu trebuie să asculte mereu de gura lumii, că nu trebuie să își însușească lucruri care nu le aparțin, că trebuie să lupte pentru bunurile lor, că invidia nu ne face mai buni, ci din contră și că nu trebuie să caute răzbunaredoar pentru că planurile nu pot fi duse la bun sfârșit.

Biletele pot fi achiziționate accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/spectacol-de-teatru-pentru-copii-punguta-cu-doi-bani-marionnette-show-10-02-2019-1100/ sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30, ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

 

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;