5:13 pm - Tuesday April 20, 8348

Facilităţi prin Camera de Comerţ pentru perfecţionarea antreprenorilor şi salariaţilor

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi pune la dispoziţie un pachet de cursuri de specializare şi perfecţionare, dedicat îmbunătăţirii calităţilor profesionale şi, implicit, performanţelor firmelor. Participarea la aceste cursuri este gratuită, fiind acoperită din fonduri europene.

Astfel, sunt în linie dreaptă înscrierile pentru cursul de Competenţe antreprenoriale, curs autorizat ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări) cu durata de 40 ore, estimat a începe luni, 25 februarie. Acest curs vine să structureze, să ordoneze şi să îmbunătăţească informaţiile participanţilor despre organizarea afacerii, cu noi modele de planificare, dezvoltare şi promovare a unui business. La curs pot participa antreprenorii, respectiv titularii de PFA-uri, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, precum şi cei care deţin şi administrează o societate comercială (persoane care au calitatea de asociat şi administrator).

De asemenea, chiar pentru primele zile ale lunii martie este preconizat cursul de Manager de proiect, curs autorizat ANC, cu o durată de 40 ore. Este vorba de un curs de perfecţionare a cunoştinţelor, dedicat angajaţilor care, în cadrul firmelor (IMM-uri sau firme mari), deţin o poziţie managerială, fie că este vorba de manageri generali, fie de şefi de diverse compartimente. Cursul este de ajutor celor care, având sarcini complexe de îndeplinit în cadrul unei firme, doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de planificare, implementare şi dezvoltare a activităţilor din cadrul firmei.

Totodată, Camera de Comerţ continuă în luna martie şi organizarea celor două tipuri de cursuri dedicate perfecţionării angajaţilor din departamentele de resurse umane (sau care au atribuţii de această natură prin fişa postului), din cadrul companiilor. Este vorba despre curs de Manager Resurse Umane, respectiv curs de Inspector Resurse Umane, ambele având, de asemenea, o durată de 40 ore şi fiind autorizate ANC.

Cursurile menţionate se derulează în cadrul proiectului cu titlul “CCI – Competitivitate prin Competenţe Îmbunătăţite”, cod proiect 118182, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

„Este vorba despre cursuri de specializare şi perfecţionare, dedicate actualizării cunoştinţelor profesionale. Cursurile au o durată de 40 de ore şi sunt autorizate ANC (n.n. – Autoritatea Naţională pentru Calificări). Fiecare curs se finalizează cu un examen şi cu obţinerea unui certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei. Cursurile organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi sunt predate de specialişti, sunt adaptate la noutăţile din domeniile respective şi vor avea un pronunţat caracter interactiv şi aplicativ. Cursurile se vor desfăşura la sediul Camerei de Comerţ, din Dealul Copou, dar şi la Hîrlău, unde beneficiem de foarte bună colaborare şi sprijin din partea Primăriei Oraşului Hîrlău. Vor mai fi organizate şi cursuri de Manager de marketing şi, totodată, vor fi oferite şi alte activităţi de sprijin pentru firme, pe care le vom anunţa pe parcurs. Vorbim, astfel, de un pachet de măsuri pe care Camera de Comerţ îl pune la dispoziţia antreprenorilor şi managerilor prin intermediul fondurilor europene accesate” a declarat Manuel-Dan Petrea, managerul proiectului.

De menţionat că, până la acest moment, Camera de Comerţ a organizat deja 6 grupe de curs, cu participarea gratuită a peste 150 de angajaţi, provenind din 100 firme.

Pentru înscrierea la cursurile menţionate, precum şi pentru a fi la curent cu celelalte activităţi organizate, persoanele interesate sunt invitate să acceseze site-ul Camerei de Comerţ, www.cciasi.ro.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;