Programul cinematografului „Ateneu” în perioada 25 februarie-3 martie

Ultimele zile de februarie aduc la Cinema Ateneu câteva filme de familie, care pot folosi ca sursă de inspirație, precumși două proiecții speciale pentru cei mici.  Și bețivi și mincinoși/Drunk Parents va rula la început de săptămână pe marile noastre ecrane. Salma Hayek și Alec Baldwin joacă rolul soțior Nancy și Frank Teagarten, aflați în colaps financiar, dar care fac tot posibilul să ascundă situația de fiica lor, proaspăt intrată la facultate. Familie de-a gata/Instant family prezintă emoţionanta şi amuzanta aventură a părinţilor, o peliculă despre comunicarea între generaţii şi covârşitoarea importanţă a exemplului. În Ce-şi doresc bărbaţii/What Men Want vom face cunoștiință cu Ali, o femeie care se întreabă ce trebuie să facă pentru a reuși într-o lume a bărbaților. Iar, cu noua ei putere, aceea de a citi gândurile bărbaților, Ali își va testa relația cu cei mai buni prieteni și cu un potențial iubit. 1 martie 2019 vine odată cu Să nu ucizi, filmul inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani. Continuăm cu Harvie și muzeul fermecat, o animație despre un baiețel pasionat de jocuri video, care trebuie să treacă peste propriile slăbiciuni și să facă față provocărilor din lumea reală. Duminică vom avea parte de cea mai tare vacanţă din lume! Micuţul dragon Coconut abia aşteaptă să plece în tabără cu cei mai buni prieteni, Oscar şi Matilda. Vino și tu la filmul pentru familie, Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

25 februarie 2019

Ora 18.00 – „Și bețivi și mincinoși” – Drunk Parents – (regia Fred Wolf) – PREMIERĂ – AP 12
Ora 20.00 – „Familie de-a gata” – Instant family – (regia Sean Anders) – AP 12

27 februarie 2019

Ora 18.00 – „Familie de-a gata” – Instant family – (regia Sean Anders) – AP 12

Ora 20.00 – „Și bețivi și mincinoși” – Drunk Parents – (regia Fred Wolf) – AP 12

1 martie 2019

Ora 18.00 – „Ce-și doresc bărbații” – What Men Want – (regia Adam Shankman) – PREMIERĂ –  AP 12

Ora 20.00 – „Să nu ucizi” – (regia Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga) – PREMIERĂ – AP 12
2 martie 2019

Ora 13.00 – „Harvie și muzeul fermecat” – Harvie and the Magic Museum – (regia Martin Kotík, Inna Evlannikova) – 3D – PREMIERĂ – AG

3 martie 2019

Ora 13.00 – „Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă” – (regia Anthony Power) – AG

 

 „Și bețivi și mincinoși”

Regia: Fred Wolf

Cu: Alec Baldwin, Salma Hayek

Gen film: comedie

Durată: 96 minute

Filmul prezintă povestea a doi părinţi înstăriţi care nu mai pot de fericire atunci când fiica lor pleacă la facultate. Însă, atunci când apar probleme financiare, cei doi trebuie să improvizeze din plin, printr-o serie de scheme și planuri pe cât de elaborate, pe atât de sortite eșecului, dar cu atât mai comice, toate pentru a-şi salva stilul de viaţă costisitor şi, mai mult, pentru ca fiica lor să nu afle niciodată de necazuri. Deciși să nu o priveze pe fiica lor de accesul la colegiu, cei doi încep să caute soluții pentru a face rost de bani. Și, pentru că vremurile disperate cer măsuri disperate, își scot lucrurile la vânzare în curte, și… beau. Alcoolul le dă curaj, dar și soluții, una mai dubioasă ca cealaltă, pentru a-și ascunde lipsa de bani față de toată lumea.

„Familie de-a gata” – Instant family – AP 12

Regia: Sean Anders

Cu: Mark Wahlberg, Rose Byrne

Gen film: comedie, dramă

Durată: 118 minute

Când Pete (Mark Wahlberg) și Ellie (Rose Byrne) decid că e timpul să-și facă o familie, ajung fără să vrea în lumea adopțiilor. Iar atunci când ajung să cunoască un trio de frați, care include și o adolescentă năbădăioasă, își dau seama că sunt pe cale să scape frâiele din mână. Viața lor va fi un șir neîntrerupt de eforturi hilare de a învăța pe repede înainte ce înseamnă să fie părinți, în speranța că vor reuși să devină o familie, fie ea și de-a gata… Comedia e inspirată de experiența personală a scenaristului/regizor/producător Sean Anders, și îi are ca protagoniști pe Mark Wahlberg și Rose Byrne, alături de care îi regăsim pe Octavia Spencer, Tig Notaro și Margo Martindale, Julie Hagerty și Michael O’Keefe. Această comedie despre cea mai neverosimilă familie pe cale de a se forma, ori de a se distruge definitiv, atinge teme sensibile, dar redate cu umor și emoții autentice. Pentru că, în definitiv, familie înseamnă o legătură de suflet pe viață.

„Ce-şi doresc bărbaţii”

Regia: Adam Shankman

Cu: Taraji P. Henson

Gen film: comedie, fantastic, romantic, dragoste

Durată: 117 minute

Ali Davis este un agent sportiv de succes, care este în mod constant exclusă de către colegii ei bărbați. Când Ali primește o promovare bine meritată, ea se întreabă ce altceva trebuie să facă pentru a reuși într-o lume a bărbaților. Cu toate astea, ajunge să obțină un avantaj neașteptat asupra: începe să le audă gândurile. Cu noua ei putere, Ali se străduiește să-și depășească colegii în timp ce concurează pentru a semna un contract cu următorul superstar al baschetului, însă provocările pe care trebuie să le parcurgă îi vor testa relația cu cei mai buni prieteni și cu un potențial nou interes amoros.

 „Să nu ucizi”

Regia: Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga

Cu: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Elias Ferkin

Gen film: dramă

Durată: 120 minute

Filmul a avut premiera mondială în cadrul competiției celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia. Să nu ucizi spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul. Regizorii mărturisesc că este povestea unui Don Quijote care se luptă cu faţa umană a unui sistem care există pentru că noi îl acceptăm prin toate acțiunile noastre de zi cu zi. Să nu ucizi, inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, se lansează la cinema pe data de 1 martie, distribuit de Ro Image 2000 și Idea Film Distribution și reprezintă debutul în lungmetraj al regizorilor nominalizați la Palme d’Or pentru scurtmetraj, Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru. Cristian, interpretat de Alexandru Suciu, este un chirurg tânăr şi ambițios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

Cătălin Rotaru:„este un film în care probabil mulţi se vor recunoaște pentru că toţi am fost în viaţă eroi pentru cinci minute. Din păcate, doar pentru cinci minute…”

Gabi Șarga:„Putem spune că e un proiect al unei generații. Mulți dintre noi am fost colegi, iar atunci când lucram la scenariu recunosc că am scris cu unii dintre ei în minte.”

Din distribuție fac parte actorii: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș, Mihai Bauman.

„Harvie și muzeul fermecat”

Regia: Martin Kotík, Inna Evlannikova

Cu: Martin Dejdar, Ota Jirák, Jirí Lábus, Martin Klásek

Gen film: animație, comedie, aventură, familie, fantastic

Durată: 76 minute

Harvie este un băiețel isteț, dar cam neastâmpărat, iar cea mai mare pasiune a sa sunt jocurile video. Ar da orice pentru a termina ultimul nivel! Într-o zi, împreună cu prietena sa, Monica și patrupedul Jerry, ajunge prin părțile neexplorate ale Muzeului de Păpuși. Cei trei descoperă că muzeul este de fapt fermecat, iar păpușile vechi de sute de ani se trezesc la viață! Dar o forță malefică amenință muzeul, iar Harvie este singurul care o poate opri. Oare va reuși Harvie să treacă peste propriile slăbiciuni și să facă față provocărilor din lumea reală?

„Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă”– AG

Regia: Anthony Power

Cu: Carolin Kebekus, Dustin Semmelrogge

Gen film: animație, aventuri, comedie, familie, fantastic

Dragonii de Foc şi Dragonii Gourmet îşi vor petrece vacanţa de vară împreună pentru prima dată, ocazie de a încuraja prietenia dintre cele două triburi. Coconut, un tânăr Dragon de Foc, şi Oscar, prietenul lui, Dragon Gourmet, sunt foarte trişti că prietena lor cea mai bună, Matilda, un porcuşor spinos, nu este pe lista celor care merg în excursie pentru că nu este dragon. Dar Coconut reuşeşte s-o strecoare la bordul vaporului care-i duce în tabără. Bunicul Georgie îl face pe Coconut tot mai curios şi dornic să ajungă la destinaţie, povestindu-i despre misterioşii Dragoni de Apă pe care i-a cunoscut când a mers el în tabără. Coconut este sigur că va avea parte de cea mai grozavă excursie din viaţa lui! Excursia se transformă într-o tabără de vară grozavă, iar Magnus declară că vor rămâne acolo câteva săptămâni, spre încântarea lui Coconut şi a tuturor prietenilor săi vechi şi noi!

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet 3D: 15 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;